Logo – Viken Filmsenter

Produsentveiledning

Viken filmsenter tilbyr produsentveiledning i form av en-til-en møter med erfarne produsenter. Dette er et tilbud uten søknadsfrister for den profesjonelle delen av bransjen.


Vi har knyttet til oss produsenter med kompetanse på ulike felt og tilbyr deg veiledning med en av disse, eller en selvvalgt veileder. I dag er Jack Wulff, Nils Stokke, Dyveke Graver, Jan Dalchow og KriStine Skaret veiledere knyttet til ordningen, les mer om de nedenfor.

Veiledningen har en ramme på maks 7 timer og opererer med faste takster.

Se våre inspirasjonsdokumenter for produsentnotat og reginotat. 

 

Kort om ordningen

 • Produsenter i vår region kan søke på ordningen.
 • Veileder skal være fra vår region.
 • Søker og veileder avtaler selv formen på veiledningsforløpet (møter/mail/skype)
 • Etter veiledningen sender den som har blitt veiledet en bekreftelse til veileder på at veiledningen er ferdigstilt. Deretter kan veileder fakturere Viken filmsenter.
 • Det skal ikke gå mer enn 10 måneder fra tilsagn er gitt til veiledning faktureres

 

Saksbehandling

Søknader om produsentveiledning behandles av Cecilie Stranger-Thorsen. Normal behandlingstid er maks fire uker. Noe lengre behandlingstid må beregnes om det er spesielle forhold ved søknaden som kreves belyst nærmere, eller ved helligdager og ferieavvikling.

 

Alle søknader om veiledning må sendes inn via vår søknadsportal.

GÅ TIL SØKNADSPORTAL

 

Våre produsentveiledere: 

 

Jack K Wulff har jobbet med spillutvikling i over 25 år, mesteparten av tiden som daglig leder i Artplant. Han har hovedsakelig hatt produsentrollen i prosjektene han har jobbet på, men har også jobbet som spilldesigner og programmerer. Han har sittet i styre i spillprodusentforeningen (som senere fusjonerte med produsentforeningen), vært styreformann i Antagonist, styremedlem i Hamar Game Collective, spillkonsulent for Filminvest og sittet i ekspertpanelet for vurdering av spillsøknader til Norsk filminstitutt.

 

 

Tips fra Jack:

 1. Vær sikker på at det er dette spillet dere skal lage. Det er dumt å kaste bort masse tid hvis dere har en enda bedre ide som mange flere kunne tenke seg å spille.
 2. En god ide er enkel å forklare. Har dere problemer med å gi en kort og konkret beskrivelse av hva spillet er trenger dere kanskje å jobbe mer med kjerneideen.
 3. Alle spillproduksjoner har faser hvor den geniale ideen virker mer som en skikkelig stygg andunge. Hvis dere ikke lærer dere å pushe dere gjennom de kommer dere aldri til å klare å fullføre et spill.

 

Dyveke Graver er utdannet fra Handelshøyskolen BI, og Høgskolen i Lillehammer, og var i 2014 med på Eave- Producers workshop. Hun har vært ansatt i Cinenord fra 2009 – 2017, først som koordinator, produsentassistent, og junior produsent, og siden 2015 som produsent. I mai 2017 startet hun som produsent i Film Farms, og ble fra høsten 2019 også daglig leder av selskapet som nå heter Oslo Pictures. Fra 2018 er hun også en del av ACE Network (ACE28), og hun var i 2019 Norges Producer on the move.

 

 

Tips fra Dyveke

 1. Følg magefølelsen. Dette virker kanskje selvsagt, men det er ofte at man kan overbevises (av både seg selv og andre) til å gå i en annen retning enn det magefølelsen tilsier. Det er nesten alltid feil vei.
 2. Utfordre de du jobber med, og oppfordre de til det samme. Våg å stille vanskelige spørsmål og vær selv åpen for konstruktiv kritikk.
 3. Du må ikke alltid være best i alt og det er du heller ikke. Forsøk å involvere folk i prosjektene dine som er bedre enn deg selv. Strekk deg og voks på andres erfaring og kunnskap, men alltid med respekt og gjensidig generøsitet.

 

Nils Stokke er produsent og daglig leder i produksjonsselskapet Spark. Spark står blant annet bak de prisvinnende dramaseriene Brillebjørn og Kongen av Gulset.  Han var i flere år programredaktør og kanalsjef for barnekanalen NRK Super og har i tillegg bakgrunn fra underholdningsavdelingen i NRK. Nils Stokke er utdannet siviløkonom fra NHH i Bergen og medieviter fra New York University.

 

 

Tips fra Nils:

 1. Tenk publikum i alt du lager. Hva skal til for at vennene dine ville trykket ‘play’ på akkurat ditt innhold hvis det lå på Netflix?
 2. Finn gode folk og gi dem stor frihet i arbeidet. Så lenge dere er enige om grunnmuren i prosjektet så er helt greit at de tar en litt annen retning enn du ville gjort selv.
 3. Tenk nytt og kreativt rundt finansiering og publisering av innhold. Hvilke aktører kan være interessert i det du produserer, og hvem kan både medfinansiere og bidra til at innholdet blir sett av flere?

 

Jan Dalchow har produsert, regissert og pushet dokumentar- og kortfilm siden 1996. Han har før det bl.a. bakgrunn fra radio, TV- og musikkproduksjon, og har jobbet som både klipper, lyddesigner og filmkonsulent. Han har skrevet over hundre søknader, fått mange tilsagn (men flest avslag), deltatt på filmarenaen både nasjonalt og internasjonalt, nådd et stort publikum og vunnet priser både ute og hjemme. Målet til Jan som innholdsskaper er alltid å påvirke, med sterkt håp og tro om å kunne bidra til positive endringer. Han er glad i å motivere, klar for å finne løsninger og liker kort vei fra ide til handling.

 


Tips fra Jan:

 1. Fatt deg i korthet. Ingen har god nok tid til å vurdere prosjektet ditt.  Men ikke forvent at verken konsulenter eller publikum kan tematikken eller bakgrunnshistorien.
 2. Våg nye veier. Husk at 50 prosent av alle videovisninger skjer på mobile enheter.
 3. Gi og ta. Ikke hold kortene tett til brystet. Del ideene da blir de levende, forpliktende og dine. Og del erfaringene så de kommer til nytte for hele bransjen.

 

KriStine Ann Skaret er til daglig Produsent i Stray Dog Productions AS, og jobber som konsulent for Midtnorsk filmsenter og dramaturg for workshops både ute og hjemme. Hun har bakgrunn som dokumentarkonsulent i NFI, samt over 20 års erfaring som produsent for nasjonale og internasjonale dokumentarfilmer og har også produsert Amanda- og Gullstolen- vinnende kortfilmer. Stine har en særlig interesse for kreative samarbeid, hybride formater og blandingshunder.

 

 

Tips fra KriStine

 1. Ikke gjør det…
 2. Kjenn etter hvorfor du vil produserer denne filmen, og definer din motivasjon og ambisjonene dine.
 3. Snakk med regissøren din og vær ærlig på dine egne mål og muligheter.

Kontakt

Cecilie Stranger-Thorsen

Film-og spillkonsulent

Telefon: + 47 908 84 212
E-post: konsulent@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.