Logo – Viken Filmsenter

2018 går mot slutten. Og vi ønsker dere alle en fredelig jul ved å mimre litt tilbake til de fine dagene vi hadde sammen på årets bransjedøgn i Sandefjord. Her kan dere lese noen oppsummerende ord fra daglig leder i filmsenteret, Ånund Austenå, også møtes vi i 2019 til et godt nytt år – det gleder vi oss til! Hilsen alle oss på Viken filmsenter :D For Viken filmsenter har det vært et år med stor pågang. Vi har hatt det høyeste antallet søknader hittil; over 400 gjennom året. Det er et høyt tall, og vi har stor respekt for det arbeidet dere som søkere legger ned i disse søknadene. Dessverre er det bare under 20% av disse vi kan gi tilskudd til. Vi skulle gjerne sett at det var flere, og gjør det vi kan for å øke de økonomiske rammene våre. Viken filmsenter har mangfold, rekruttering og kjønnsbalanse som satsingsområder. Det arbeidet skal vi fortsette i 2019. Alle disse tre områdene har vært i fokus også generelt i bransjen det siste året. Hvordan bransjen kan bli likestilt har vært mye diskutert; enten det gjelder mangfold eller kjønn. For vår del har vi en praksis der tilskuddene ligger på ca. 50/50 mellom menn og kvinner. Et økende antall av prosjekter som får tilskudd har nå en mangfoldsdimensjon, vi har satt i gang prosjekter og invitert til dialog med bransje og filmskapere om hva vi kan og bør gjøre videre. Vi så også under Kortfilmfestivalen i Grimstad at flere filmer produsert i våre utviklingstiltak for unge filmskapere gjorde seg bemerket. 2018 har også vært et år for viktige diskusjoner om filmsenterets rolle – både i det nasjonale perspektivet og i forhold til hvordan vi ivaretar hele vår egen region. Disse diskusjonene kommer til å fortsette også i 2019. Det er så mye positivt vi kan bidra til og derfor må vi hele tiden være våkne og skjerpet. Nå skal vi ta en liten pust i bakken og la julefreden senke seg. Vi håper dere der ute også har tid og mulighet til å gjøre det samme. Så møtes vi i 2019 til et godt nytt år – det gleder vi oss til! Foto: Erik Johannesen #buskerud #østfold #vestfold #akershus #oslo #vikenfilmsenter #kortfilm #dokumentarNB! Artikkelen er flere år gammel!

2018 går mot slutten. Og vi ønsker dere alle en fredelig jul ved å mimre litt tilbake til de fine dagene vi hadde sammen på årets bransjedøgn i Sandefjord. Her kan dere lese noen oppsummerende ord fra daglig leder i filmsenteret, Ånund Austenå, også møtes vi i 2019 til et godt nytt år – det gleder vi oss til! 
Hilsen alle oss på Viken filmsenter :D 
For Viken filmsenter har det vært et år med stor pågang. Vi har hatt det høyeste antallet søknader hittil; over 400 gjennom året. Det er et høyt tall, og vi har stor respekt for det arbeidet dere som søkere legger ned i disse søknadene. Dessverre er det bare under 20% av disse vi kan gi tilskudd til. Vi skulle gjerne sett at det var flere, og gjør det vi kan for å øke de økonomiske rammene våre. 
Viken filmsenter har mangfold, rekruttering og kjønnsbalanse som satsingsområder. Det arbeidet skal vi fortsette i 2019. Alle disse tre områdene har vært i fokus også generelt i bransjen det siste året. Hvordan bransjen kan bli likestilt har vært mye diskutert; enten det gjelder mangfold eller kjønn. For vår del har vi en praksis der tilskuddene ligger på ca. 50/50 mellom menn og kvinner. Et økende antall av prosjekter som får tilskudd har nå en mangfoldsdimensjon, vi har satt i gang prosjekter og invitert til dialog med bransje og filmskapere om hva vi kan og bør gjøre videre. Vi så også under Kortfilmfestivalen i Grimstad at flere filmer produsert i våre utviklingstiltak for unge filmskapere gjorde seg bemerket. 
2018 har også vært et år for viktige diskusjoner om filmsenterets rolle – både i det nasjonale perspektivet og i forhold til hvordan vi ivaretar hele vår egen region. Disse diskusjonene kommer til å fortsette også i 2019. Det er så mye positivt vi kan bidra til og derfor må vi hele tiden være våkne og skjerpet. 
Nå skal vi ta en liten pust i bakken og la julefreden senke seg. Vi håper dere der ute også har tid og mulighet til å gjøre det samme. Så møtes vi i 2019 til et godt nytt år – det gleder vi oss til! 
Foto: Erik Johannesen
 #buskerud #østfold #vestfold #akershus  #oslo  #vikenfilmsenter #kortfilm #dokumentar

Instagram filter used: Normal

Photo taken at: Drammen, Norway

View in Instagram ⇒

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.