Logo – Viken Filmsenter

8. mars er her igjen og det er på sin plass å gjøre opp status internt. Vi har lagt 2018 bak oss og en oppsummering av året viser at det også for 2018 er en tilnærmet 50/50 fordeling mellom kjønn i filmsenterets tildelinger. Dette gjelder både for andel regissører som er kvinner, andel primære stabsfunksjoner (regi, manus, produsent) og fordeling av tilskuddsmidlene. Andel regissører: kvinner 57%, menn 43% Andel i stabsfunksjoner: kvinner 53%, menn 47% Andel tilskuddsmidler: kvinner 52%, menn 48% I løpet av de tre siste årene (2016-18) er halvparten av regissørene kvinner. Andelen av primære stabsfunksjoner som er kvinner siste tre år er 48%. Det viser at filmsenterets langvarige fokus på kjønnsbalanse gir resultater. Gratulerer med dagen, dere gjør oss stolte :D #vikenfilmsenter #østfold #vestfold #akershus #buskerud #oslo #viken #vikenung #regissør #manus #dokumentar #kortfilmNB! Artikkelen er flere år gammel!

8. mars er her igjen og det er på sin plass å gjøre opp status internt. Vi har lagt 2018 bak oss og en oppsummering av året viser at det også for 2018 er en tilnærmet 50/50 fordeling mellom kjønn i filmsenterets tildelinger. Dette gjelder både for andel regissører som er kvinner, andel primære stabsfunksjoner (regi, manus, produsent) og fordeling av tilskuddsmidlene. 
Andel regissører: kvinner 57%, menn 43%
Andel i stabsfunksjoner: kvinner 53%, menn 47%
Andel tilskuddsmidler: kvinner 52%, menn 48% 
I løpet av de tre siste årene (2016-18) er halvparten av regissørene kvinner. Andelen av primære stabsfunksjoner som er kvinner siste tre år er 48%. Det viser at filmsenterets langvarige fokus på kjønnsbalanse gir resultater. 
Gratulerer med dagen, dere gjør oss stolte :D 
#vikenfilmsenter #østfold #vestfold #akershus #buskerud #oslo #viken #vikenung #regissør #manus #dokumentar #kortfilm

Instagram filter used: Clarendon

Photo taken at: Drammen, Norway

View in Instagram ⇒

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.