Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Oppstart nye skrivegrupper – 2014

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Vi  bygger videre på fjorårets suksess med skrivegrupper og starter opp nye i april.

Skrivegruppene er i utgangspunktet tenkt for manusforfattere og skrivende regissører med  kort- og novellefilmprosjekter, men  vi åpner også opp for muligheten til  utvikling av dokumentar og andre formater dersom det skulle vise seg å være plasser igjen.

Fellessamling - juni 2014

Gruppene vil bestå av maks fire personer i tillegg til dramaturg. Det vil bli arrangert fem  heldagsmøter, ett hver sjette uke.  Deltakerne får i tillegg tilbud om to en-til-en møter med dramaturgen. Målet er å utvikle manus som er klare til å søke produksjonsstøtte .

Dramaturger tilknyttet prosjektet er: Tone Johnsen, Ulf Breistrand og Anniken Fjesme

I tillegg blir det arrangert et par felles inspirasjonsdager  for samtlige gruppedeltakere. Deltakerne vil da kunne møte hverandre på tvers av gruppene.  Tilbudet er åpent for alle med tilhørighet i vår region og grupper og møtesteder vil bli planlagt utfra søkermassen.

For å delta kan du ha en idé, et treatment eller et førsteutkast (på minimum én og maks 10  A4 sider).

  • Søknadsfrist: 1. mars

Søknad sendes til sirin@vikenfilmsenter.no. Legg ved CV (med kontaktdetaljer og informasjon om tilhørighet til viken regionen)

NB: Alle søkere må være registrert i vårt bransjeregister.

Noen tilbakemeldinger fra fjorårets deltakere:

Veldig nyttig da man raskere får manus på et høyere nivå. Dette fordi man man har andre flinke gruppemedlemmer som stiller gode spørsmål og kommer med konstruktive  forslag som man ikke kan klare å finne på selv. ( Egil Pedersen)

Gikk inn i gruppen med litt usikre skritt, men ble møtt av en utrolig dyktig dramaturg og noen fantastiske mennesker. Anser nå skrivegrupper for å være et svært effektivt arbeidsverktøy som jeg helt klart ønsker å fortsette å benytte meg av. Thomas Lunde:

For meg er skrivegruppen en mulighet for å finne mennesker å jobbe nært sammen med videre. Paal Wilhelm Nesset:

Fint å få respons underveis i arbeidet og  fra folk med ulik erfaring og preferanse. Det er lærerikt å følge andres  prosesser.  En glede å få innblikk i andres måte å tenke og jobbe på. Ingeborg Eliassen:

Å utvikle og bygge opp en skrivegruppemodell tror jeg kan være med å blåse liv i mange spennende prosjekter fra regionen. Det sitter folk rundtomkring og tror de er alene!  (Martin Ødegaarden Henriksen)

Eg synes det er et fantastisk initiativ fra Viken Filmsenter. Det er en god og interessant måte å treffe andre som driver med de samme tingene på, og det var stimulerende for eget prosjekt. Lærerikt og givende både fra de andre deltakerne og manuskonsulenten.  (Tuva Synnevåg) 

Jeg liker skrivegrupper! Det kommer veldig mye bra ut av å både få og gi tilbakemeldinger på tekster Det er egentlig helt uvurderlig. Skulle gjerne jobbet på den måten hele tiden! (Eirik Tveiten)

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.