Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

16 nye fordypningsstipender tildelt

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Filmsenteret mottok hele 103 søknader forut for denne tildelingsrunden. 16 søknader er nå innvilget stipender på til sammen 788 000 NOK.

 

 

Søknadene er vurdert av film- og spillkonsulent Cecilie Stranger-Thorsen og regissør Gunhild Enger fra filmsenterets styre.

– Vi er stolte av å tildele fordypningsstipend for femte gang. Søknadsmengden er jevn og stor, noe som bekrefter behovet for et stipend i tidlig og sårbar fase av et prosjekt og kunstnerskap. Komiteen har prioritert en variert gruppe stipendmottagere, med ulik erfaring og motivasjon for sitt arbeid. Fordypningsstipendet er i hovedsak et regi stipend og det reflekterer tildelingen, så vel som søknadsbunken, sier Gunhild.

Shan Qureshi er en av de som har mottatt fordypningsstipend i denne tildelingsrunden. Foreløpig utvikler han prosjektet med arbeidstittel «Lukk skapet» alene, men forteller at produksjonsselskaper har vist interesse for videre samarbeid om prosjektet  .

 

Hva kan du røpe om prosjektet allerede nå?

–Tematikken jeg har hoppet inn i har røtter i det å være annerledes. Det kan komme i alle slags sammenhenger, og jeg føler at de fleste i en eller annen sammenheng har kjent på det å være annerledes. Noen mer enn andre selvsagt. Om det var mens du vokste opp og kom i stemmeskifte før alle andre, eller om du var den eneste i din vennegjeng med en annen kultur, eller om du forelsket deg i en av samme kjønn. Med det som grunnlag har jeg valgt å fordype meg i det utenlandske samfunnet, deres kultur og syn på homofili, for så å gjenspeile dette i kunsten.

 

Hvordan skal du bruke fordypningsstipendet?

– Stipendet skal brukes til å komme nærmere inn på de med en annen kultur i Norge og forstå bedre problemstillingene rundt tematikken. Man har hørt historier, og man kjenner til saker, men jeg må vite enda mer når jeg utvikler prosjektet.

 

Også skal du bruke humor, hvorfor det? 

– Det er absolutt et prosjekt som kunne vært presentert som et drama med et alvorlig syn på temaet, og selv om vi kanskje ikke har sett akkurat dette prosjektet før, så ville det føles  som om man har sett det. Ved å bruke humor tror jeg at det er mulig å nå flere og kanskje vil det være lettere å kjenne seg igjen i situasjonene også, avslutter Shan.

 

Stipendmottakere i denne tildelingsrunden er:

 

Thomas Lunde, tildelt 40.000 kroner

Marianne Olsen Ulrichsen, tildelt 50.000 kroner

Bjørn Erik Pihlmann Sørensen, tildelt 50.000 kroner.

Anne Kjersti Bjørn, tildelt 50.000 kroner

Wessam Hachicho, tildelt 50.000 kroner

Shan Qureshi, tildelt 50.000 kroner

Øystein Mamen, tildelt 48.000 kroner.

Solveig Melkeraaen, tildelt 50.000 kroner

Kristian Pedersen, tildelt 50.000 kroner

KriStine Skaret, tildelt 50.000 kroner

Jannicke Systad Jacobsen, tildelt 50.000 kroner

Verona Meier, tildelt 50.000 kroner

Marin Forsbak Håskjold, tildelt 50.000 kroner

Jostein Venås, tildelt 50.000 kroner

Kaveh Tehrani, tildelt 50.000 kroner

Ali Parandian, tildelt 50.000 kroner

 

Publisert 30. januar 2020.

Linda Lothe

Ansvarlig kommunikasjon og bransjehevende tiltak
Telefon: +47 900 52 271
E-post: linda@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.