Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

3 tips til arbeidet med «impact og outreach»

NB! Artikkelen er flere år gammel!

I går, torsdag 10. november, var en gruppe dokumentarister i Viken-regionen samlet for å la seg inspirere av hverandre og av foredragsholderne Eirin Gjørv og Nefise Özkal Lorentzen. Tema for dagen var arbeidet med «outreach og impact»

steminingsrapport-inspirasjonsdag-viken-101116

 

Her er 3 tips fra foredragsholderne til dere som ikke deltok på kurset i går:

  1. Spør deg selv tidlig, hvem ønsker du å nå med filmen din?
  2. Lag en plan allerede i utviklingen for hvordan du kan nå disse.
  3. Allier deg tidlig med personer og organisasjoner som kan hjelpe deg å nå hovedmålgruppen din. Ofte kan disse også hjelpe med kunnskap og casting også til selve filmen. Gi hjelperne dine tidlig eierskap til filmen din.

Og til slutt «IMPACT»

– tenk gjennom hva du ønsker å oppnå med filmen din utover å få den vist, og hvem som kan hjelpe deg i å nå disse målene.

En av deltakerne på inspirasjonsdagen, Calixte Tayoro, oppsummerte dagen på følgende måte:

-Det er supert å ha to så ulike foredragsholdere som har erfaring både som regissør og produsent. Det viser at man kan jobbe med «impact og outreach» på ulike måter, både veldig strukturert, som impactguide.org er et eksempel på, og på en ukonvensjonell måte hvor man i større grad følger instinktet og bruker sin kreativitet og sitt engasjement som filmaktivist.

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.