Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

4 nye utviklingstilskudd til dokumentar

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Viken filmsenters gir løpende tilskudd til utvikling av dokumentar. 11. august 2017 tildelte filmsenteret utviklingstilskudd på til sammen 500 000 kroner fordelt på fire dokumentarprosjekter.

 

 

HUSTRUER4REAL regi: regissør Charlotte Rødher Tvedt
Stray Dog Productions AS ved produsent KriStine Skaret er tildelt 100 000 kroner i utviklingstilskudd til dokumentaren Hustruer4Real

Om prosjektet
Anja Breien, Anne Marie Ottersen og Frøydis Armand er pensjonister i alder, men ikke i praksis. De vil lage en siste film sammen: Den 4.filmen i Hustruer serien er en oppfølger til komediene fra 70, 80 og 90–tallet om kvinnekamp, likestilling, krangel, fest og moro. Hvor er karakterene i dag? Hustruer4real er en hybrid hyllest til verdens mest vellykkede revolusjon: den skandinaviske kvinnekampen.

 

HESTEJENTENE regi: Cecilie Bjørnaraa

True Fiction AS ved produsent Cecilie Bjørnaraa er tildelt 150 000 kroner i utviklingstilskudd til dokumentaren Hestejentene

Om prosjektet
En dokumentarfilm om to unge kvinner idet de går fra ungdomsliv til voksenliv. De er bestevenner og på veien blir vennskapet og drømmene for fremtiden utfordret. En film om vennskap, kjærlighet og hester.

 

LYKKEN I LIVET regi: Hilde Skofteland

Skoftis Productions Skofteland ved produsent Hilde Skofteland er tildelt 150 000 kroner i utviklingstilskudd til dokumentaren Lykken i livet

Om prosjektet
Den godt voksne, enslige og barnløse kvinnen Hilde har et inderlig ønske om å få barn. Hun tror det vil gjøre livet mer meningsfylt. Kan hun få ønsket sitt oppfylt? Mange vanskelige valg må tas.

 

LILLE-AXEL regi: Fabien Greenberg

Antipode Films AS ved produsent Bård Kjøge Rønning er tildelt 100 000 kroner i utviklingstilskudd til dokumentaren Lille-Axel

Om prosjektet
Lille-Axel er den unike historien om Axel Joachim Jensen, sønn av forfatteren Axel Jensen og Marianne Ihlen, som vokste opp på den greske øya Hydra med Leonard Cohen som stefar.

 

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.