Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

600.000 til dokumentarer med tydelig publikumsfokus

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Viken filmsenter har den 14. februar besluttet å dele ut utviklingstilskudd til fire dokumentarprosjekter. Ni søknader har vært vurdert i denne perioden, som var preget av svært sterke søknader.

 

– De fire prosjektene er i ulike faser av utviklingen, men utpreger seg alle som fire tydelige prosjekter som har en klar oppfatning av hvilket publikum de ønsker å nå og hvilken rolle det ønskes at filmen skal spille, sier film og -spillkonsulent Cecilie Stranger-Thorsen.

Herreløs (Stray Dog) og Prosjekt 2019-1 (Fenris film) fokuserer på tydelige og engasjerende tema. Herreløs vil utforske hvordan kombinasjonen av film, debattinnlegg og utstillinger kan skape debatt omkring ytringsfrihet og kunstens villkår. Prosjekt 2019-1 setter fokus på de økonomiske forholdene på leiemarkedet og kapitalkrefters makt i samfunnet.

Indie films TRUE MAYHEM om Black Metal bandet Mayhem har et tydelig nisjepublikum i siktet, både i Norge og internasjonalt. Medieoperatørenes Kids Cup har satt fokus på 12-åringen i fortellingen om Norway Cup deltakere fra hele verden. Med erfarne dokumentarfilmskapere ved roret borger dette for tydelige fortellinger med appell langt utover målgruppa.

Kids Cup utmerker seg også med å ha hatt tett kontakt med sitt publikum i utviklingsprosessen.

– Prosjekter for barn leder naturlig nok an når det gjelder kunnskap om målgruppen, da både barns hverdagsliv og medievaner er i stadig forandring, sier Cecilie. Her fins det inspirasjon å hente for resten av filmbransjen om hvordan man kan lære sitt publikum å kjenne tidlig i prosjektet.

For de filmskaperne som ønsker å jobbe med distribusjons- og publikumsengasjement allerede i utviklingsfasen vil Viken filmsenter lansere en egen veiledningsordning i løpet av mars måned.

 

Prosjektene som har mottatt støtte er:

Herreløs av Simon Matthew Valentine
Stray Dog ved KriStine Skaret er tildelt 150.000 kroner.

Kids cup av Line Hatland
Medieoperatørene ved Mari Monrad Vistven er tildelt 150.000 kroner.

Prosjekt 2019-1 av Aslaug Holm
Fenris Film ved Tore Buvarp er tildelt 150.000 kroner.

TRUE MAYHEM av August Baugstø Hanssen og Henrik Sander
Indie Film ved Carsten Aanonsen er tildelt 150.000 kroner.

I tillegg er Indie Film ved August Baugstø Hanssen tildelt 30.000 kroner i Xpresstilskudd til Sofia Haugans 8. Mars.

 

Publisert 22. februar 2019

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.