Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Veier til USA – fra første pitch til lansering og global distribusjon

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Hvordan få filmen din ut på det globale markedet? Hvordan opprette kontakt og hva ligger bak en «Netflix original»?

 

I samarbeid med Sant & Usant arrangerte vi et heldagsseminar med dette som tema på Filmens hus 1. september. Nå åpner vi opp for søknader til Workshop-delen av programmet. Send oss din søknad innen 16. september.

 

 

Produksjonsselskapet Sant & Usant står bak dokumentarfilmen «Sisters On Track», som  lanseres på Netflix 24. juni, og «Gunda», som premierte på Berlinalen i 2020 og nå er solgt til 40 land.

 

DEL 1 – SEMINAR

Sant & Usant tar deg med på deres reise mot USA og gir et dypdykk inn i arbeidet med kinofilmen «Gunda» og Netflix filmen «Sisters On Track». Påmelding innen 15. august!

Tone Grøttjord-Glenne og Anita Rehoff Larsen deler i seminaret egne erfaringer fra reisen mot det amerikanske markedet. Gjennom utvikling, produksjon, etterarbeid og lansering tar de deg gjennom det parallelle arbeidet med filmene de siste fire årene. Steg for steg går de gjennom både de kreative, finansielle og produksjonsmessige valgene som resulterer i at den ene filmen ender opp hos den amerikanske distributøren NEON, og blir kortlistet til Oscar, og den andre filmen blir Norges første «Netflix original» dokumentar.

Når: Onsdag 1. september, kl. 9-16
Hvor: Filmens hus, Dronningens gate 16, Oslo (Sal: Lillebil)

Målgruppe: Seminaret er for profesjonelle aktører med ambisjon om å nå det amerikanske markedet og jobbe med global distribusjon.

Pr. i dag er det satt en maksgrense på 30 deltakere pga smittevernhensyn, men dette vil kunne endre seg. Det vil bli servert lett lunsj.

Påmeldingsfrist søndag 15. august! (Påmeldingen er nå stengt!)

Etter seminaret åpnes det opp for at profesjonelle deltakere med prosjekter i utvikling kan søke seg videre til Del 2 – Workshopen som gjennomføres høsten 2021.

 

DEL 2 – WORKSHOP

I denne delen tar Anita og Tone et dypdykk i deltakernes eget prosjekt.

Hvordan kan ditt prosjekt – og ditt selskap – bli best mulig utrustet og posisjonert for å jobbe med strømmeaktører og andre større internasjonale distributører?
Hvilken retning skal du ta med eget prosjekt?
Hvem og hva slags kompetanse trenger du med på laget for å nå målene dine?

Workshopen går over fire samlinger. I tillegg til Anita og Tone får du møte norske og internasjonale aktører/partnere som guidet vei for Sant & Usant.

Dato for samlingene:
28. oktober, 11. november, 25. november og 9. desember.

Inntil fire produksjonsselskaper tas opp i programmet etter innsendt søknad. Det vil være en egenandel på 20.000 kroner pr selskap som velges ut til å delta med sitt prosjekt. Selskapet vil kunne delta med 1 eller 2 personer etter eget ønske. Søkere vil få svar innen 1. oktober.

Søknadsfrist 16. september!

Send søknad til post@vikenfilmsenter.no

Søknaden må inneholde følgende:

  • Selskapets CV med kontaktinformasjon
  • Motivasjonsbrev/ambisjoner
  • Finansieringsplan for prosjektet
  • Synopsis for prosjektet
  • Markedsplan for prosjektet

 

Om «Sisters On Track» 

Tre hjemløse søstre Tai (12), Rainn (11) og Brooke (10), blir oppdaget ved en tilfeldighet av en trener fra Jeuness Track Club for jenter i Brooklyn, New York. Uten tidligere idrettserfaring begynner de å trene med klubben, og i løpet av et år vinner alle de tre jentene medaljer ved det nasjonale junior-OL.

Over natten blir de en nasjonal sensasjon og introduseres for en spennende verden av tv-talk shows og kjendiser. En verden veldig langt borte fra senteret for hjemløse der de bor sammen med deres mor, Tonia. «Sisters On Track» er en oppveksthistorie om håp, søskenkjærlighet og tilhørighet, da tre unge søstre mot alle odds løper mot en lysere fremtid.

Filmen er støttet med utviklingsmidler fra NFI, Fritt ord og Kreativt Europa. «Sisters On Track» var en av flere norske dokumentarfilmer som ble pitchet på det første DOC Norway i Bergen i 2018. DOC Norway er en møteplass og et marked for norske dokumentarfilmskapere og interessenter fra Nord-Amerika, og det var her Sant & Usant kom i kontakt med Netflix. Filmen blir tilgjengelig på  Netflix 24. juni.

 

Om Sant & Usant

Sant & Usant er et prisvinnende norsk dokumentarfilm selskap som har levert filmer til et norsk og internasjonalt publikum siden 2007. Filmene deres har blitt vist i mer enn 100 land; på tv, festivaler og på kino. Sant & Usant har de siste årene satset for å nå det amerikanske markedet med filmene sine. Deres siste film «Gunda», regissert av Viktor Kossakovsky, hadde verdenspremiere under filmfestivalen i Berlin i fjor og Norgespremiere like før påske. Dokumentaren skal nå lanseres i USA under distributøren Neon, samt på kino i 40 andre land.

Sant & Usant ble startet av regissør og produsent Tone Grøttjord-Glenne i 2006. Produsent Anita Rehoff Larsen er medeier i selskapet.

 

Tone Grøttjord-Glenne og Anita Rehoff Larsen (Foto: Stine Østby)

Om regissør og produsent Tone Grøttjord-Glenne

Tone Grøttjord-Glenne er en prisbelønt norsk regissør og produsent. Hun har en mastergrad i regi fra National Film and Television School i London. I 2005 grunnla hun Sant & Usant med en visjon om å skape et miljø for sterk visuell dokumentarfilm som kan skape endring. «Sisters On Track» er hennes fjerde film som regissør. Filmene hennes «Brothers» og «Prirechnyy» hadde premiere på IDFA og vant mange priser, både i Norge og internasjonalt. «Alt det jeg er» hadde premiere i hovedkonkurransen på HotDocs 2020 og ble lansert på kinoer over hele Norge sammen med et stort impact prosjekt.

Tone har produsert nesten 20 filmer for et bredt internasjonalt publikum, inkludert prisbelønte filmer som «69 Minutes of 86 Days», «I am Kuba» og «Til ungdommen». Hun har co-produsert flere filmer, inkludert «Writing with Fire»fra 2021 som vant pris på Sundance, og jobbet som utøvende produsent sammen med Joaquin Phoenix på Sant & Usants siste film «Gunda» av Victor Kossakovsky. Med en sterk interesse for å skape endring, har Tone også bygget et impact- og distribusjonsselskap som har gjort det mulig for henne å lage meningsfulle sosiale kampanjer i Norge, inkludert en digital plattform som når arbeidsplasser og høyere utdanning.

 

Om Produsent Anita Rehoff Larsen

Anita Rehoff Larsen er en norsk produsent og har jobbet med norske og internasjonale regissører siden 2010. Hun er medeier i produksjonsselskapet Sant & Usant sammen med produsent og regissør Tone Grøttjord-Glenne. Sammen har de produsert selskapets prisbelønte filmer. Anita er utdannet innen filmstudier fra Storbritannia og har utviklet seg som en internasjonal produsent fra EURODOC. Hennes siste filmer som produsent,  «Alt det jeg er» av Tone Grøttjord-Glenne, hadde premiere i hovedkonkurransen på HotDocs 2020 og «Gunda» av Victor Kossakovsky, som hadde premiere i konkurranseprogrammet på Berlinale 2020 og var på kortlisten til Oscar. Filmen solgte til 40 land for kino distribusjon med blant annet NEON i USA, Altitude i Storbritannia og Metropolitan i Frankrike, og har vunnet priser på filmfestivaler i Stockholm, Hamburg, Dublin og Barcelona.

 

Veier til USA – fra første pitch til lansering og global distribusjon er utviklet av Sant & Usant for Viken filmsenter.

Kontaktperson

Linda Lothe

Ansvarlig kommunikasjon og bransjehevende tiltak
Telefon: +47 900 52 271
E-post: linda@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.