Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

ABLOMM filmfestival søker filmer om det å leve med – eller leve sammen med barn og unge som har nedsatt funksjonsevne.

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Har du laget en kort- eller dokumentarfilm om dette tema så meld deg på programmet.

 Abloom film festiavl

 

  • Påmeldingsfrist: 1. oktober.
  • Festival: 21 – 23. November
  • Sted: Saga Kino og Filmens Hus i Oslo

 

Festivalen tar i mot kortfilmer på inntil 20 minutter fra 2009 og frem til i dag.

 

ABLOOM festivalen:

Festivalen ønsker å forene norske og internasjonale filmer og gjester, for å diskutere viktige spørsmål knyttet til det å leve med – eller leve sammen med barn og unge som har nedsatt funksjonsevne.

Det er nå for andre gang duket for ABLOOM filmfestival i Oslo og årets festivaltema er Fellesskap mot ensomhet!

Festivalen byr på tre dager med spennende og interessant program. Årets festival er et samarbeid mellom Oslo Kino og Filmens Hus.

Målet er å vise de beste filmene fra Norge og resten av verden om mennesker med nedsatt funksjonsevne – særlig barn og unge og deres familier. Spesielt fokus ligger på barn og unge med minoritetsbakgrunn fordi det kan være ekstra utfordrende for familier i disse miljøene å ha et annerledes barn. Vi ønsker at alle barn og unge med spesielle behov skal bli sett, hørt og verdsatt. Abloom skal være en møteplass der positiv tenkning står sentralt og alle skal føle seg trygge.

– Et internasjonalt filmprogram med dokumentarfilmer, fiksjonsfilmer, animasjons- og kortfilmer bidrar til å fokusere på mangfoldighet og det å ikke være alene med sin funksjonshemning – uansett hvilken del av verden man befinner seg i.

Festivalen er på jakt etter kort- og dokumentarfilmer fra de siste 5 årene som belyser det å leve med nedsatt funksjonsevne. Filmer som i tillegg belyser mennesker fra minoritetsmiljøer Norge rundt, er også hjertelig velkommen.

Faridah Shakoor

CEO / Artistic Director / Producer

faridah@abloom.no

+47 46341945

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.