Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Alle kortfilmfesters mor

Film- og spillkonsulent Janic Heen ble Viken filmsenters representant på den internasjonale kortfilmfestivalen i Clermont Ferrand i starten av februar i år. Det er første gang på lenge at Viken har vært til stede på det som regnes som den største festivalen for kortfilm i verden.

 

 

– Først og fremst er det enormt inspirerende å se det store mangfoldet av filmer, og oppleve en så stor interesse og engasjement for kortfilm samlet på ett sted. Det er gøy å se stappfulle saler og flere tusen mennesker i kø rundt kvartalet for å se kortfilm, forteller Janic

Etter å ha truffet mengden av filmskapere, distributører, festivalarrangører og innkjøpere under festivalen er konklusjonen hans at kortfilmen lever i beste velgående der ute og at det er av stor verdi for filmskapere å kunne komme seg til denne arenaen.

I det internasjonale konkurranseprogrammet var Norge representert med filmen Komplikasjoner av Ivar Aase. Astrid Ardaghs Har du sett ho deltok i det eksperimentelle, men godt besøkte programmet LABO og Alexander Ophaugs Kanskje for deg var med i barnefilmprogrammet Young Audience Section. Hva er en kvinne av Marin Håskjold var tatt ut til sideseksjonen Strong Women standing. I tillegg var prosjektet Mercy av Hedda Mjøen plukket ut til pitchekonkurransen Euro Connection, med bidrag fra hele Europa.

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.