Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Amandustalents manuskonkurranse

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Amandustalent og Filmport inviterer til manuskonkurranse. Vil du lære å skrive for film, få manuset filmatisert og være med på innspillingen sammen med andre talentfulle filmskapere under Amandustalent 2013?

Amandustalent og Filmport inviterer alle mellom 15 og 23 år til å sende inn en fortelling, eller et filmmanus. Du trenger ikke å ha laget film eller skrevet filmmanus før. Det viktigste er at du elsker å skrive, at du har noe å fortelle og at du ønsker å dele det med andre. Skriv om noe du har på hjertet og send det inn til oss. Du kan skrive om hva du vil – bare fantasien setter grenser! Bidraget som sendes inn trenger ikke å være et ferdig manus, det kan like gjerne være en fortelling eller et synopsis.

Alle bidrag som sendes inn vil bli vurdert av en jury bestående av manusforfattere fra filmbransjen. Bidragene som går videre inviteres til regionale manusverksted.

Videre plukkes de beste manusene ut til å delta på en nasjonal masterclass.
Til slutt vil det kåres tre vinnermanus som vil bli til film under Amandustalent 2013 på Lillehammer.
Filmene vises under Amandusfestivalen 2013 og vil selvsagt bli lagt ut her på Filmport.no.

Praktisk informasjon:

 • Frist for å sende inn bidrag til konkurransen: 9. januar 2013
 • Er du fra Vestfold, Akershus, Buskerud eller Østfold?
  Bidrag sendes per e-post til: ung@vikenfilmsenter.no
  NB! Husk å legge ved kontaktinformasjon, alder og bosted. Merk eposten med Amandustalents manuskonkurranse
 • Sjanger: fiksjon
 • Maks lengde: 2-5 A4-sider
 • Maks lengde ferdig film: 5 min
 • Locations: maks 2-3
 • regionalt skriveverksted: uke 3 (14. – 20. januar 2013) (med forbehold om endringer)
 • nasjonal masterclass: uke 7 (11. – 17. februar 2013)

Relevante artikler :

Hva er Amandustalent?

Amandustalent er et tilbud til de mest motiverte og talentfulle unge filmskaperne i Norge, utviklet og drevet av de regionale filmsentrene og Amandusfestivalen med støtte fra Norsk filminstitutt. 15 utvalgte deltakere inviteres hvert år til Lillehammer under Amandusfestivalen. I tett samarbeid med profesjonelle filmarbeidere produseres til sammen tre kortfilmer

Hva er Amandusfestivalen?
Amandusfestivalen er en nasjonal filmfestival for ungdom under 20 år. Ungdommene kommer fra hele Norge for å delta på kurs og seminarer, for å møte den profesjonelle filmbransjen og for å vise frem egne filmer. Som vanlig på filmfestivaler, deles ut priser for filmer i spesielle kategorier. Filmene blir laget av ungdom og vurderes av fagpersoner.

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.