Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Årets animerte høydepunkt

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Torsdag 24. oktober sparkes årets animasjonsfestival i gang i Fredrikstad. Festivalsjefen er så langt strålende fornøyd med både programmet og billettsalget.

 

Nordisk-Baltisk konkurranseprogram

Anders Narverud Moen

Festivalsjef, Anders Narverud Moen, trekker frem Nordisk-Baltisk konkurranseprogram som festivalens store stolthet.

– Nordisk-Baltisk konkurranseprogram er vår store stolthet og et helt unikt kortfilmprogram som MÅ oppleves. I tillegg er det spennende ting som skjer på lørdag. Da kommer de beste folka i Norden til forumet vårt for å fortelle om sine nyeste prosjekter og hva de er involverte i fremover.  New Nordic Animation foregår på Litteraturhuset i Fredrikstad lørdag 26. oktober kl. 17.

Fra 2D animasjon til spill

Anders trekker også frem seminaret «Kids – porting 2D animation to interactive games».  Kortfilmregissør Michael Freis prisvinnende kortfilmer er laget med tradisjonell 2D håndtegnet animasjon i svart-hvit. I samarbeid med spilldesigner Mario von Rickenbach har han utviklet kortfilmene Plug and Play og Kids til små interaktive spill. I seminaret torsdag morgen vil Michael Frei vise i detalj hvordan han og Mario von Rickenbach arbeidet frem prosjektet fra et medium til et annet, med fokus på løsninger mellom de tekniske og de kunstneriske utfordringene som de kom over på deres vei.

– Michael Frei er en av de mest spennende kortfilmskaperne i Europa og den måten han kombinerer ulike plattformer på er banebrytende, forteller Anders.

Kortfilmen KIDS vises både lørdag 26. og søndag 27. oktober, mens selve seminaret holdes fredag 25. oktober kl. 10:00.

 

 

Ta med deg portofolien!

Under årets «Show your portfolio» seanse hos Blender torsdag kl. 15:15 har du som er ny i bransjen mulighet til å vise frem arbeidet dit til en av festivalens gjester eller partnere.

Noen ganger kan det være bra å få tilbakemeldinger på arbeidet du gjør, så benytt sjansen til å møte panelet med bransjefolk. Panelet består i år av Neil Pymer (regissør, Aardman Animations) og Charlotte Sanchez (Line Producer, SunCreature Studios).

Julia Torjak er nyutdannet animatør fra Høyskolen i Volda og jobber som frilansillustratør og 2D animatør med base i Oslo.  Julia har følgende favorittposter på agendaen:  «Starburns Industries: Animating and writing for Satire and Comedy»  fredag 25. oktober kl. 13.30 på Fredrikstad Kino, og møte med Dan Harmon, årets hovedgjest på Litteraturhuset i Fredrikstad samme dag kl. 20:30.

 

 

Møte med Dan Harmon

I denne modererte samtalen, vil Dan diskutere sin mangfoldige karriere, gi innblikk i hvordan han kommer opp med ideer og gi inside informasjon om den gale verdenen som Emmy-vinnende animerte sci-fi sitcomen Rick and Morty foregår i, i en-til-en samtale med David Skaufjord.  Samtalen rammes inn ved at det også vises to «Rick and Morty-episoder».

 

 

Julia Torjak

– Jeg har vært på festivalen før, og gleder meg til å dra igjen og se mange av de fine kortfilmene. De virker veldig inspirerende for meg som jobber i bransjen. Denne gangen er også svært spesiell på grunn av Dan Harmons besøk. Jeg, og mange av vennene mine, er store fans av blant annet Rick and Morty og HarmonQuest, og vi ser alle frem til å møte ham. «Starburns Industries: Animating and writing for Satire and Comedy» høres også lærerikt og morsomt ut. Og apropos venner, så er festivalen også en fin mulighet til å treffe tidligere klassekamerater fra animasjonstudiet og bli kjent med nye folk i bransjen, sier Julia.

 

Nysgjerrig på animert dokumentar?

Torsdag 24 oktober presenterer Anidox prosjektene som har deltatt i en to dagers konseptutvikling med norske filmskapere. Deltakerne har vært filmskapere fra animasjon- og dokumentarbransjen med prosjekter i skjæringspunktet.

Viken filmsenter og Anidox håper å kunne fortsette samarbeidet med årlige workshops for å skape nye nettverk mellom dokumentar- og animasjonsbransjen.

Tar du turen til Fredrikstad så glem ikke å få med deg «Meet the filmmakers» som skjer klokka 18 torsdag kveld og ikke minst selveste åpningsseremonien. Enkeltbilletter kan kjøpes på stedet.

Vår film- og spillkonsulent, Cecilie Stranger-Thorsen, er tilgjengelig for individuelle møter under festivalen både torsdag og fredag. Ta direkte kontakt med Cecilie for å avtale tidspunkt.

 

Vi  håper å se mange av dere i Fredrikstad og ønsker dere en god festival!

Se hele festivalprogrammet her.

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.