Logo – Viken Filmsenter

Årsrapport 2016NB! Artikkelen er flere år gammel!

2016 ble året da regionen rundt Oslo fjorden ble samlet i ett regionalt filmsenter. Regionen består nå av fylkeskommunene Akershus, Buskerud, Vestfold, Østfold og Oslo kommune. Det er vi veldig glade for. Nå stemmer kartet med terrenget; filmarbeidere jobber på tvers av regionens fylkesgrenser og søker samarbeid med de beste folkene og prosjektene. En samlet region gir mange muligheter – og også noen utfordringer. Det vil fortsatt være mange søkere til begrensede midler.

 

 

2016 ble også året da en norskprodusert dokumentarfilm i november mottok den gjeveste prisen ved den største og viktigste dokumentarfilmfestivalen; International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA). Filmen Nowhere to hide er regissert av Zaradasht Ahmed og produsert av Mette Cheng Munthe-Kaas og selskapet Ten thousand images. Den har mottatt både utviklings- og produksjonstilskudd fra Viken filmsenter. Det har også en annen dokumentarfilm som har gjort seg bemerket på flere nasjonale og internasjonale festivaler gjennom året; Dugma – the button. Filmen er regissert av Pål Refsdal og produsert av Ingvil Giske og selskapet Medieoperatørene.

Vi ser at utviklingstilskudd til dokumentarfilm kan spille en vesentlig rolle i det store puslespillet fram til en ferdig film. Viken filmsenter vil derfor fra og med 2017 gi utviklingstilskudd med løpende søknadsfrist. Filmsenteret ser også betydningen av bransjeutvikling i form av nettverksbyggende tiltak, bransjetreff , utviklingsverksteder for prosjekter, reisetilskudd m.m. Vi har også regionale samarbeidspartnere som bidrar på områdene talentutvikling og tiltak for barn og unge. Mediefabrikken i Akershus er en viktig samarbeidspartner på disse områdene. Vi så gode resultater av Viken akademiet, med flere filmer vist under Kortfilmfestivalen i Grimstad. Viken akademiet er i gang med 9 nye deltakere fra høsten 2016.

Viken filmsenter mottok i 2016 et samlet tilskudd på 9 631 000 kroner fra Kulturdepartementet som filmsenteret formidler videre til utvikling og produksjon innenfor områdene dokumentarfilm, kortfilm og spill. Tilskuddsmidlene benyttes også til bransje- og talentutvikling, samt tiltak for barn og unge. I tillegg mottok senteret 760 000 kroner fra Norsk Filminstitutt gjennom ordningen «tilskudd til regionale filmtiltak til barn og unge».

Takk til Lysvold Design og Anne Bækken Nilsen for layout

 

Gå til årsrapporten for 2016

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.