Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Bergen internasjonale filmfestival og NRKs pitcheforum

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Endelig frist for å sende inn din film til Bergen internasjonale filmfestival (BIFF) er 14 september.

Også i år blir det et rikholdig program av norske og internasjonale dokumentarfilmer, i tillegg til utpakning av mange av de mest toneangivende fiksjonsfilmer fra året som (snart) har gått når vi kommer til slutten av oktober. For i år er BIFF lagt til en uke senere enn hva som har vært vanlig:

23. – 30. oktober feires dokumentarfilmer og spillefilmer i Vestlandets hovedstad.

Konkurranseprogrammene 

BIFF oppfordrer alle som ønsker å få vurdert sine dokumentarfilmer til å sende screenere på disse i god tid før 14. september 2013. Denne dato er endelig frist, men jo tidligere BIFF får filmer tilsendt, dess større er nåløyet. Filmene må være ferdigstilt etter 15. september 2012 og skal ikke være vist på norsk TV før 28. oktober i år. Årets konkurranseprogram er internasjonal dokumentarfilmCheckpointsprisen, norsk dokumentarfilm og norsk kortdokumentar (under 35 minutter). NRK deler ut prisen for beste internasjonale og beste norske dokumentarfilm på kr. 50.000 hver, mens BIFF deler ut prisen for beste norske kortdokumentar på kr. 10.000.

NRKs pitcheforum og nasjonalt dokumentarseminar

NRKs eksternredaksjon har bestemt seg for å legge sine pitchekonkurranser for henholdsvis enkeltstående dokumentarprosjekt og dokumentarserier til BIFF. Pitchedagen blir mandag 28. oktober fra morgen til ettermiddag / kveld. Juryeringen fortsetter tirsdag 29ende, mens BIFF samtidig byr på nasjonalt dokumentarfilmseminar, med masterclasses inkludert. Om kvelden tirsdag 29. blir det så prisseremoni med valg av pitchvinnere etterfulgt av avslutingsfest.

Søndag 27. oktober blir det dokumentarmaraton for de tidlig ankommende til mandagspitchene. Her vil BIFF vise det beste av internasjonale og norske dokumentarer fra årets utpakning.

Deltakerne i norsk dokumentarkonkurranse og kortdokumentarkonkurranse får dekket en natt på hotell.

Hotellalternativer, priser, påmelding og detaljer rundt NRKs pitcheforum finner du på BIFFs nye nettsider som lanseres 15. august: www.biff.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.