0945 – 1245: Verksteder før lunsj
1245 – 1345: LUNSJ
1345 – 1645: Verksteder etter lunsj
1900 – 2000: FELLESSAMLING I BÅNN, KAHOOT og QUIZ, på discoen Tre lykter
2000 – 2100: MIDDAG (med bordkort)
0900 – 0945 Distribusjon av dokumentarfilm på kino med VIBEKE SKISTAD
0945 – 1030 Barneunivers på flere plattformer NILS STOKKE og ROBIN EKEHEIEN i samtale med Cecilie Stranger-Thorsen
1030 – 1050 Kaffe og mat på gangen
1050 – 1130 Siste års suksesshistorier på norsk og engelsk med ANDERS TANGEN
1130 – 1215 Nytt fra Viken og avslutning
10:30-15:00: En-til-en møter med Norsk filminstitutt / Viken filmsenter
REGIROLLEN, KONSEPTUTVIKLNG OG ARBEIDSFORM
Et verksted om regikonseptet og hvordan bevare visjonen hele veien til ferdig film. Eirik Svensson vil vise filmklipp fra ulike produksjoner og inviterer til samtale om autensitet, tematisk fordypning og ulike aspekter ved regirollen.
Eirik gikk ut fra regilinjen på filmskolen i Lillehammer i 2010 med eksamensfilmen, Fredag. Han har laget spillefilmene; En som deg, Natt til 17.mai og Harajuku ( m/ ni Amanda-nominasjoner) I tillegg har han vært konseptuerende regissør på Unge Lovende og episoderegissør på Heimebane.
JAKTEN PÅ PREMISSET OG DET GODE FJERNSYNSINTERVJUET
Hvordan fortelle en historie – slik at den blir god?
Hemmeligheten ligger i jakten på premisset, og møtet med intervjuobjektene. Det beste intervjuet oppstår ofte spontant foran kamera – etter nøye planlegging og forberedelser.
Tonje Steinsland, redaksjonsleder for «Vårt lille land» (TV2) deler sine erfaringer rundt kildebehandling, metode og intervjuteknikk.Tonje har lang fartstid som fjersynsjournalist, dokumentarist og gravende reporter fra NRK og TV2. «Vårt lille land» har vunnet to Gullruter. Tonje vant Riksmålsforbundets mediepris i år.
IDÉUTVIKLING
Hva hindrer deg i å lage det du egentlig vil lage? Hva er egentlig viktig for deg å si noe om og hva trenger du rundt deg når du skal skape?
Mariken Halle vil dele erfaringer fra egen praksis og lede verkstedet som vil ha hovedfokus på å bli mer bevisst sine egne behov som filmskaper. Verkstedet passer for deg som ønsker å komme i gang med et prosjekt eller for deg som står fast i noe du ikke kommer videre i.
Mariken Halle er utdannet ved Nordland kunst og filmskole og Akademin Valand i Gøteborg. Hun er en del av produksjonsfelleskapet ALTERNATIVET og utvikler for tiden sin første langfilm Vi er her nå.
HVORDAN GI OG MOTTA FEEDBACK I KREATIVE PROSESSER
I filmbransjen er vi avhengig av å gi hverandre tilbakemeldinger, underveis i en kreativ prosess og f.eks. før klippen låses. Peder Lykke deler og øver med deltakerne på gode tilbakemeldingsgrep.
– Vi er avhengig av tilbakemeldinger for å kunne yte vårt beste. Samtidig kan feedback utløse sterke følelser, og vi kan grue oss til å både gi og motta feedback.
Peder Lykke er organisasjonspsykolog og jobber med coaching, ledelse og teamutvikling i konsulentfirmaet Vissa.
RE-QI – HVORDAN SKAPE MER VED Å GJØRE INGENTING
Verkstedet passer for alle.
SKRIVEROM KREATIVT SAMARBEID
Om kreativt samarbeid i et skriverom. Tone Johnsen snakker om sin erfaring fra mange forskjellige skriverom i forbindelse med TV-serie-manus. Hvordan få det beste ut av alle i rommet? Finnes det bedre samarbeidsmetoder enn andre? Hva fungerer for hvem og hvorfor?
Tone er utdannet ved filmskolen i Lillehammer. Tone har lang erfaring som manuskonsulent, dramaturg og skriveromsleder for blant andre: NRK Drama, Cinenord, Rubicon, Motlys, Maipo, Barbosa Blad Film, Friland, Nordisk Film, Monster, med flere og jobbet i skriverom (som dramaturg/veileder) på serier som: ”Jenter”, ”Heimebane”, ”Magnus”, ”Twin”, ”Alle sammen sammen”, ”Neste Sommer”, ”BMI”, ”Sommeren med pappa” og ”Rot”.
LANSERING: PUBLIKUM OG KREATIV KONTROLL
Hvordan utvikle og beholde kreativ integritet og frihet i filmene – og samtidig nå ut og sørge for den oppmerksomheten filmene våre trenger og fortjener? Karianne vil dele strategier, metoder, feiltrinn og suksesser – samt inspirere til å se på lansering, pr og markedsføring som en morsom og kreativ historiefortelling. Passer for deg som nærmer deg produksjon, men er usikker på beste lanseringsstrategi.
Dette verkstedet arrangeres både før og etter lunsj.
HVORDAN BYGGE EN KONSTRUKTIV FEEDBACKKULTUR I ORGANISASJONEN?
Hva kjennetegner organisasjoner og team hvor det er trygt å gi og motta feedback?
Organisasjonspsykolog Peder Lykke viser hvordan man kan bygge en kultur som fremmer deling og konstruktiv feedback, og hvorfor dette er sentralt for å lykkes som organisasjon, team og individ.
Peder Lykke jobber med coaching, ledelse og teamutvikling i konsulentfirmaet Vissa.
LAG FILM PÅ MOBILEN – VERKSTED
Dette er et lav terskel tilbud, med filmsentrets egne folk, Ånund og Sirin. Her kan du senke skuldrene, legge vekk ønsket om å prestere og bare la deg inspirere til å utforske mulighetene til den greia vi alle har med oss til en hver tid.
På slutten skal deltakerne sitte igjen med sin egen mobil-film.
DISTRIBUSJON AV DOKUMENTARFILM PÅ KINO
BARNEUNIVERS PÅ FLERE PLATTFORMER
Barn veksler uhindret mellom skjermer og formater. Hva kan vi lære av de som arbeider med denne målgruppa når det gjelder å skape opplever som holder på oppmerksomheten?
Kan nye verktøy gjøre det mulig å utvikle for flere plattformer samtidig?
NILS STOKKE
Nils Stokke startet produksjonsselskapet Spark for å lage bra innhold for publikum, uavhengig av sjanger og plattform. Han står blant annet bak Brillebjørn-universet som rommer to sesonger TV, bøker, musikk, konserter og leker, og lanserer spillefilm nummer to, Brillebjørn på ferie den 11. oktober. Nils har bakgrunn fra NRKs underholdningsavdeling og var i flere år programsjef og kanalredaktør for NRK Super.
ROBIN EKEHEIEN
Robin Ekeheien hoppet av jobben i olje og gassbransjen for å vie seg til spillutvikling på heltid. Han startet nylig opp sitt selskap Skinny Bandit for å utvikle universer og nye IPer på tvers av plattformer og har mottatt utviklingstilskudd fra Viken filmsenter og NFI til spillet Veien hjem. Robin har som målsetting å også kunne produsere TV- og filmmateriale i Veien hjem-universet i spillmotoren Unity som en kostnadseffektiv måte å arbeide med animasjon.
SISTE ÅRS SUKSESSHISTORIER PÅ NORSK OG ENGELSK
Anders Tangen kommer for å inspirere og dele litt av sin suksess-historie som produsent. I 20 år har han gjennom sitt eget selskap, Viafilm, produsert flere originale og prisvinnende kortfilmer, spillefilmer og TV-serier. Han vil fortelle om hvordan han hele tiden har våget å tenke originalt og om egenskaper og strategier som er nyttige når målet er å treffe et stort publikum og nå langt ut.
Viafilm har i dag en filial i Hollywood. Anders er kjent for blant annet Lilyhammer, Dag og Magnus. Han var også først ute med å produsere en serie på to språk. Vikingane/Norsemen ble spilt inn både med norsk og engelsk tale. Den samme suksess-modellen brukte han i 2018 med «real time» serien En natt / One night. For tiden jobber Anders med sin nye serie Home For Christmas, som kommer ut i løpet av 2019.
EN-TIL-EN MØTER MED Norsk filminstitutt/ Viken filmsenter
Vi har invitert dokumentarfilmkonsulent, Eirin Gjørv, og kortfilmkonsulent, Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen fra NFI. De vil være tilstede fredag 11. oktober sammen med vår egen film- og spillkonsulent, Cecilie Stranger-Thorsen.
Konsulentene vil ha en – til – en samtaler med de som ønsker det og mulighet til å snakke om søknadprosessen og kvalitetskriterier, samt gi generelle råd.
(Konsulentene fra NFI vil IKKE åpne opp for samtaler om fremtidige prosjektsøknader, men vil kunne gå i dialog om prosjekter som allerede har fått tilskudd eller avslag)
PÅMELDINGEN ER NÅ STENGT.