Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

BLI INSPIRERT! – PROGRAM OG PÅMELDING

NB! Artikkelen er flere år gammel!

PROGRAM – DAG 1

0945 – 1245: Verksteder før lunsj

  • Regirollen, konseptutvikling  og arbeidsform med EIRIK SVENSSON
  • Ideutvikling med MARIKEN HALLE
  • Hvordan gi og motta feedback i kreative prosesser med PEDER LYKKE
  • Lansering: publikum og kreativ kontroll med  KARIANNE BERGE
  • Lag film på mobilen verksted med ÅNUND AUSTENÅ og SIRIN EIDE

1245 – 1345: LUNSJ

1345 – 1645: Verksteder etter lunsj

  • Jakten på premisset og det gode fjernsynsintervjuet med TONE STEINSLAND
  • Hvordan bygge en konstruktiv feedbackkultur i organisasjonen med PEDER LYKKE
  • RE-QI – Hvordan skape mer ved å gjøre ingenting med LILJA INGOLFSDOTTIR 
  • Skriverom kreativt samarbeid med TONE JOHNSEN
  • Lansering: publikum og kreativ kontroll med  KARIANNE BERGE

1900 – 2000:  FELLESSAMLING I BÅNN, KAHOOT og QUIZ,  på discoen Tre lykter

2000 – 2100: MIDDAG (med bordkort)

PROGRAM – DAG 2

0900 – 0945  Distribusjon av dokumentarfilm på kino med VIBEKE SKISTAD

0945 – 1030  Barneunivers på flere plattformer NILS STOKKE og ROBIN EKEHEIEN i samtale med Cecilie Stranger-Thorsen

1030 – 1050  Kaffe og mat på gangen

1050 – 1130   Siste års suksesshistorier på norsk og engelsk med ANDERS TANGEN

1130 – 1215  Nytt fra Viken og avslutning 

 

PARALLELT DAG 2:

10:30-15:00: En-til-en møter med Norsk filminstitutt / Viken filmsenter 

 

ÅRETS VERKSTEDER – DAG 1

 

Eirik Svensson

REGIROLLEN, KONSEPTUTVIKLNG OG ARBEIDSFORM

Et verksted om regikonseptet og hvordan bevare visjonen hele veien til ferdig film. Eirik Svensson vil vise filmklipp fra ulike produksjoner og inviterer til samtale om autensitet, tematisk fordypning og ulike aspekter ved regirollen.

Eirik gikk ut fra regilinjen på filmskolen i Lillehammer i 2010 med eksamensfilmen, Fredag. Han har laget spillefilmene; En som deg,  Natt til 17.mai og Harajuku ( m/ ni Amanda-nominasjoner) I tillegg har han vært konseptuerende regissør på Unge Lovende og episoderegissør på Heimebane.

 

 

 

 

Tonje Steinsland

JAKTEN PÅ PREMISSET OG DET GODE FJERNSYNSINTERVJUET

Hvordan fortelle en historie – slik at den blir god?
Hemmeligheten ligger i jakten på premisset, og møtet med intervjuobjektene. Det beste intervjuet oppstår ofte spontant foran kamera – etter nøye planlegging og forberedelser. 

Tonje Steinsland, redaksjonsleder for «Vårt lille land» (TV2) deler sine erfaringer rundt kildebehandling, metode og intervjuteknikk.Tonje har lang fartstid som fjersynsjournalist, dokumentarist og gravende reporter fra NRK og TV2. «Vårt lille land» har vunnet to Gullruter. Tonje vant Riksmålsforbundets mediepris i år.

 

 

 

 

Mariken Halle

IDÉUTVIKLING

Hva hindrer deg i å lage det du egentlig vil lage? Hva er egentlig viktig for deg å si noe om og hva trenger du rundt deg når du skal skape?
Mariken Halle vil dele erfaringer fra egen praksis og lede verkstedet som vil ha hovedfokus på å bli mer bevisst sine egne behov som filmskaper. Verkstedet passer for deg som ønsker å komme i gang med et prosjekt eller for deg som står fast i noe du ikke kommer videre i.

Mariken Halle er utdannet ved Nordland kunst og filmskole og Akademin Valand i Gøteborg. Hun er en del av produksjonsfelleskapet ALTERNATIVET og  utvikler for tiden sin første langfilm Vi er her nå.

 

 

 

Peder Lykke

HVORDAN GI OG MOTTA FEEDBACK I KREATIVE PROSESSER

I filmbransjen er vi avhengig av å gi hverandre tilbakemeldinger, underveis i en kreativ prosess og f.eks. før klippen låses. Peder Lykke deler og øver med deltakerne på gode tilbakemeldingsgrep.

– Vi er avhengig av tilbakemeldinger for å kunne yte vårt beste. Samtidig kan feedback utløse sterke følelser, og vi kan grue oss til å både gi og motta feedback.

Peder Lykke er organisasjonspsykolog og jobber med coaching, ledelse og teamutvikling i konsulentfirmaet Vissa.

 

 

 

Lilja Ingolfsdottir

RE-QI – HVORDAN SKAPE MER VED Å GJØRE INGENTING

Metoder for å komme i kontakt med ditt dypeste potensial som filmforteller. Hvordan skape rom der rå og original skaperkraft kan oppstå. Intuisjon og irrasjonalitet. Negativt rom.  Det som ikke finnes, men som er det viktigste du har. Fravær som det sterkeste virkemiddel i manus, foto og klipp. Hvordan skape mer ved å gjøre ingenting.
Lilja Ingolfsdottir er utdannet manusforfatter og regissør fra The London Filmschool, og FAMU, den tsjekkiske filmskolen i Praha. Hun har skrevet og regissert  20 kort- og novellefilmer. Hun er utdannet Qigong instruktør. Lilja utvikler for tiden sin første langfilm under talentprogrammet Filmskapere, Oslo Pictures.

Verkstedet passer for alle.

 

 

Tone Johnsen

SKRIVEROM KREATIVT SAMARBEID

Om kreativt samarbeid i et skriverom. Tone Johnsen snakker om sin erfaring fra mange forskjellige skriverom i forbindelse med TV-serie-manus. Hvordan få det beste ut av alle i rommet? Finnes det bedre samarbeidsmetoder enn andre? Hva fungerer for hvem og hvorfor?

Tone er utdannet ved filmskolen i Lillehammer. Tone har lang erfaring som manuskonsulent, dramaturg  og skriveromsleder for blant andre: NRK Drama, Cinenord, Rubicon, Motlys, Maipo, Barbosa Blad Film, Friland, Nordisk Film, Monster, med flere og jobbet i skriverom (som dramaturg/veileder) på serier som: ”Jenter”, ”Heimebane”, ”Magnus”, ”Twin”, ”Alle sammen sammen”, ”Neste Sommer”, ”BMI”, ”Sommeren med pappa” og ”Rot”.

 

 

Karianne Berge

LANSERING: PUBLIKUM OG KREATIV KONTROLL

Hvordan utvikle og beholde kreativ integritet og frihet i filmene – og samtidig nå ut og sørge for den oppmerksomheten filmene våre trenger og fortjener? Karianne vil dele strategier, metoder, feiltrinn og suksesser – samt inspirere til å se på lansering, pr og markedsføring som en morsom og kreativ historiefortelling. Passer for deg som nærmer deg produksjon, men er usikker på beste lanseringsstrategi.

Karianne har masterutdannelse som dokumentarregissør fra Høyskolen i Lillehammer. Hun har jobbet i Indie Film siden 2008, i alle ledd av produksjon og distribusjon. I 2016 debuterte hun som regissør med krimdokumentaren Granatmannen. I 2017/18 hadde hun hovedansvar for Indie Films kinodistribusjon av Natta pappa henta oss og Røverdatter. For tiden utvikler hun en true crime serie for TV2.

Dette verkstedet arrangeres både før og etter lunsj.

 

Peder Lykke

HVORDAN BYGGE EN KONSTRUKTIV FEEDBACKKULTUR I ORGANISASJONEN?

Hva kjennetegner organisasjoner og team hvor det er trygt å gi og motta feedback?

Organisasjonspsykolog Peder Lykke viser hvordan man kan bygge en kultur som fremmer deling og konstruktiv feedback, og hvorfor dette er sentralt for å lykkes som organisasjon, team og individ.

Peder Lykke jobber med coaching, ledelse og teamutvikling i konsulentfirmaet Vissa.

 

 

 

Sirin og Ånund

LAG FILM PÅ MOBILEN – VERKSTED

Dette er et lav terskel tilbud, med filmsentrets egne folk, Ånund og Sirin. Her kan du senke skuldrene, legge vekk ønsket om å prestere og bare la deg  inspirere til å utforske mulighetene til den greia vi alle har med oss til en hver tid.

På slutten skal deltakerne sitte igjen med sin egen mobil-film. 

 

 

 

 

ÅRETS FOREDRAGSHOLDERE – DAG 2

Vibeke Skistad

DISTRIBUSJON AV DOKUMENTARFILM PÅ KINO 

Vibeke Skistad vil fortelle om distribusjonsstrategier rundt Tonje Hessen Scheis iHUMAN som skal lanseres i høst. Hun vil også dele generelle erfaringer fra distribusjonssiden, og hvordan landskapet har forandret seg de siste årene.
Vibeke Skistad er daglig leder og eneste ansatt i Euforia film, og har i en årrekke distribuert både spillefilmer og dokumentarer blant annet Adjø Montebello, Kvar song ei soge, El Clasico, Grand Hotel, Ninas Barn, Brødre, Tusen ganger god natt, Til ungdommen m.fl.
Hun er styremedlem i Norske filmdistributørers forening.

 

 

 

BARNEUNIVERS PÅ FLERE PLATTFORMER 

Barn veksler uhindret mellom skjermer og formater. Hva kan vi lære av de som arbeider med denne målgruppa når det gjelder å skape opplever som holder på oppmerksomheten?
Kan nye verktøy gjøre det mulig å utvikle for flere plattformer samtidig?

Nils Stokke

NILS STOKKE

Nils Stokke startet produksjonsselskapet Spark for å lage bra innhold for publikum, uavhengig av sjanger og plattform. Han står blant annet bak Brillebjørn-universet som rommer to sesonger TV, bøker, musikk, konserter og leker, og lanserer spillefilm nummer to, Brillebjørn på ferie den 11. oktober. Nils har bakgrunn fra NRKs underholdningsavdeling og var i flere år programsjef og kanalredaktør for NRK Super.

 

 

 

 

Robin Ekeheien

ROBIN EKEHEIEN

Robin Ekeheien hoppet av jobben i olje og gassbransjen for å vie seg til spillutvikling på heltid. Han startet nylig opp sitt selskap Skinny Bandit for å utvikle universer og nye IPer på tvers av plattformer og har mottatt utviklingstilskudd fra Viken filmsenter og NFI til spillet Veien hjem. Robin har som målsetting å også kunne produsere TV- og filmmateriale i Veien hjem-universet i spillmotoren Unity som en kostnadseffektiv måte å arbeide med animasjon.

 

 

 

 

Anders Tangen

SISTE ÅRS SUKSESSHISTORIER PÅ NORSK OG ENGELSK

Anders Tangen kommer for å inspirere og dele litt av sin suksess-historie som produsent. I 20 år har han gjennom sitt eget selskap, Viafilm, produsert flere originale og prisvinnende kortfilmer, spillefilmer og TV-serier. Han vil fortelle om hvordan han hele tiden har våget å tenke originalt og om egenskaper og strategier som er nyttige når målet er å treffe et stort publikum og nå langt ut.

Viafilm har i dag en filial i Hollywood.  Anders er kjent for blant annet Lilyhammer, Dag og Magnus. Han var også først ute med å produsere en serie på to språk. Vikingane/Norsemen ble spilt inn både med norsk og engelsk tale. Den samme suksess-modellen brukte han i 2018 med «real time» serien En natt / One night. For tiden jobber Anders med sin nye serie Home For Christmas, som kommer ut i løpet av 2019.

 

 

EN-TIL-EN MØTER MED Norsk filminstitutt/ Viken filmsenter 

 

Vi har invitert dokumentarfilmkonsulent, Eirin Gjørv, og kortfilmkonsulent, Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen fra NFI. De vil være tilstede fredag 11. oktober sammen med vår egen film- og spillkonsulent, Cecilie Stranger-Thorsen.

Konsulentene vil ha en – til – en samtaler med de som ønsker det og mulighet til å snakke om søknadprosessen og kvalitetskriterier, samt gi generelle råd.
(Konsulentene fra NFI vil IKKE åpne opp for samtaler om fremtidige prosjektsøknader, men vil kunne gå i dialog om prosjekter som allerede har fått tilskudd eller avslag)

For spørsmål om bransjedøgn, kontakt oss på e-post her

 

PÅMELDINGEN ER NÅ STENGT.

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.