Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

BLI MED PÅ ANIDOX WORKSHOP

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Filmskapere med prosjekter i grenselandet mellom animasjon, dokumentarfilm, spill og nye medier inviteres til å delta på ANIDOX workshop i forbindelse med årets animasjonsfestival i Fredrikstad. Workshopen vil finne sted i Fredrikstad onsdag 23. og torsdag 24. oktober. Påmeldingsfrist 7. oktober.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I år samarbeider vi med Fredrikstad Animation Festival om workshopen ANIDOX.

ANIDOX er en kreativ plattform for utvikling og produksjon av animerte dokumentar prosjekter. Plattformen gjennomfører forskjellige prosjekter som utviklingslaboratorium, kurs for profesjonelle, residency program og mesterklasser. Hovedmålet for ANIDOX er å samle internasjonale filmskapere til å utvikle samarbeid mellom animasjonscenen og dokumentarfilmskapere, og hjelpe dem med videreutvikling av prosjekter.

Som en del av samarbeidet mellom animasjonsfestivalen, ANIDOX og Viken filmsenter vil det bli holdt et to-dagers workshop hvor filmskapere både fra animasjonsscenen og innen dokumentarfilm får muligheten til å møtes og utvikle en pitch for animerte dokumentarer eller animasjon som et verktøy for historefortelling. Deltakerne vil få tilbakemeldinger på prosjektene deres av anerkjente filmskapere innen animasjon og dokumentarfilm. Som avslutning på workshopen vil prosjektene bli presentert i løpet av en åpen pitch-presentasjon på Litteraturhuset i Fredrikstad.

 

Workshopen er åpen for profesjonelle filmskapere innen animasjon og dokumentar. Studenter med et animert dokumentarprosjekt kan også søke, men profesjonelle filmskapere vil bli prioritert.

Påmelding skjer gjennom utfylling av skjema  (eller på mail til mail@animationfestival.no) og skal inkludere en PDF med prosjektbeskrivelse, regissørens visjon, kort biografi og cv, linker til tidligere arbeid og 1-2 bilder.
Påmeldingsfrist:  7. oktober.

 

Deltakere fra Viken-regionen kan søke filmsenteret om reisetilskudd på inntil 3 000 kr for å dekke kostnader til transport og overnatting!

 

Workshopen er ledet av Frode Søbstad og Uri Kranot.

Om workshoplederne:

Frode Søbstad har over 20 års erfaring innen film- og mediebransjen, i hovedsak som produsent og regissør. Han har en Executive Master of Management fra BI. Frode har jobbet for flere forskjellige medieorganisasjoner, holder produsentworkshop og har skrevet pamfletten ”How to be a Filmproducer”. Han arbeider tett med regissører, med fokus på talentutvikling og lange relasjoner. Filmene hans har vunnet priser både på nasjonale og internasjonale festivaler.

Uri Kranot og hans partner Michelle Kranots arbeid har utviklet seg forbi den tradisjonelle animasjonsfilmen: kunstnerisk står de i spagat mellom eksperimentelle sjangre og ukjente medium, sammensmeltning av håndlagde bilder og ny teknologi til nye moderne erfaringer. De etablerte produksjonsselskapet TinDrum og er produsenter og kreative ledere for ANIDOX, som fokuserer på utvikling og produksjon av animerte dokumentarer. De er også en del av The Animation.

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.