Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Bransjeseminar: Filmbyen Oslo

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Torsdag 7. juni arrangerer Oslo Pix bransjeseminar om filmpolitikk for Oslo, i samarbeid med Viken filmsenter og Nordisk Film Kino.
Hold av datoen allerede nå!

 

Hva slags filmfortellinger skal komme ut av Oslo de neste årene? Hva kreves for å styrke rekrutteringen av nye stemmer til den produserende bransjen? Hva arbeider Oslos nye filmkommisjon med? Og hvordan blir distribusjon av film påvirket av nye kinoer og av strømmetjenestene?

Disse og flere andre spørsmål blir diskutert på et bransjeseminar torsdag 7. juni under filmfestivalen Oslo Pix.

Seminaret er et fast årlig arrangement for lokal, regional og nasjonal filmbransje. Hensikten er å konkretisere og følge opp Oslo kommunes filmmelding, som slår fast at hovedstaden skal bli «en dynamo i norsk film».

Dette blir en anledning for filmbransjen til å møtes og diskutere hva vi vil med filmbyen Oslo.

Tid: Torsdag 7. juni, 13.00 – 17.00
Sted: Klingenberg kino

Målgruppe: Filmbransje i Oslo og nasjonalt, bransjeorganisasjoner, distributører, politikere og beslutningstakere.

Praktisk informasjon:
Kapasitet: 98 seter
Deltakeravgift: 120,- (80,- for studenter)
Ordstyrer: Signe Pahle, Viken filmsenter
Programansvarlige: Cato Fossum og Susann Østigaard, Oslo Pix

Er du en del av filmbransjen kan du kjøpe festivalpass til rabattert pris her!


Program:

13.00: Velkommen/Oppsummering filmåret 2017 / 2018

13.10: Tor Henrik Andersen, byrådssekretær, Oslo kommune. Hvor står arbeidet med Oslo kommunes filmmelding, hvordan arbeider byrådet konkret med å oppfylle det ambisiøse målet om å gjøre Oslo til et kraftsentrum i norsk og skandinavisk film?

13.20: Rekruttering og likestilling – debatt. hva må til for å bedre rekrutteringen av kvinner til bransjen? Vi setter fokus på vilkår for etablering av nye produksjonsmiljøer. Deltakere: Nina Barbosa Blad (Barbosa Film), Karin Julsrud (dekan ved Den norske filmskolen), Carsten Aanonsen (IndieFilm), Maria Jørstad (Talent Norge) og Ånund Austenå (Viken filmsenter).

13.55: Intervju: Jennifer Fox – gjester festivalen med The Tale, som distribueres av HBO. Hvordan ser hun på muligheter og utfordringer med å jobbe med en sånn aktør? Samtale med filmskaperen.

14.10: VOD og nordisk film – panelsamtale. Hvordan ser norske distributører og NFI på mulighetene for å nå med særlig nordisk film via strømming? Panel: Stig Brekke (Kontxt film),  Morten Stephanson (Nordisk Film) og Stine Helgeland (NFI).

14.45: Pause m/kaffe og frukt

15.10: Kortfilm-visning

15.20: Ny filmkommisjonær i Oslo. Hva slags mål har han for jobben, hva slags verktøy har han for å tiltrekke nye produksjoner til Oslo? Intervju med: Adrian Mitchell

15.40: Ny kinostruktur i Oslo – debatt. Hvordan har etableringen av SF Odeon kino på Storo endret kinotilbudet? Hva sier ferske besøkstall om endringer i markedet og hva kinoene satser på? Hva er mulighetsrommet for uavhengige visningssteder? Deltakere: Jannicke Haugen (Nordisk Film Kino), Ivar Halstvedt (SF Kino ODEON), Unnur Sande/Truls Foss (Vega Scene), Ulrik Eriksen (Kritiker/Kunstnernes Hus Kino).

16.10: Kollisjon – musikk og film. Et nytt bransjeforum for musikkvideo, Kollisjon, blir lansert på Oslo Pix. Hvor står musikkvideoen, og hvorfor er den egnet som samarbeidsprosjekt for film- og musikkbransjen? Keynote: Ola Martin Fjeld

16.25: Oslo 16 – intervju. Hva er visjonen for Oslos nye uavhengige produksjonssenter? Hva slags filmer skal de være fødselshjelpere for, hva har de å melde og å tilby? Med: Pernian Shafiei (daglig leder), Jan Vardøen (initiativtaker).

16.40: Oppsummering

PÅMELDING HER

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.