Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Budsjett og regnskap under lupen

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Onsdag 18. april arrangerte vi økonomiseminar med Ola Hunnes, produksjonsrådgiver i Norsk filminsitutt, i filmsenterets lokaler i Drammen. Vi fikk en grundig og detaljert gjennomgang av regnskap, budsjett, likviditet og finansiering. Deltakerne fikk også mulighet til å stille spørsmål, både i forkant og underveis.

 

 

Vi startet med det mest grunnleggende, en innføring  i gyldige bilag og bokføring av disse. Trenger du en oppfriskning så ta en titt på bokføringsforskriften.

NFIs kalkyleskjema og hvordan man kan bruke det i budsjettarbeidet ble grundig gjennomgått.  Prissetting av interne og eksterne kostnader i budsjettet ble videre diskutert. Internfakturering og konsekvenser av dette ble også viet mye oppmerksomhet ettersom mange sliter med dette. Hunnes gjennomgikk også tre mulige typer for kreditter og hva man må bør være klar over når man benytter seg av disse.

Vi fikk også en oppfriskning av hvordan NFI tolker kulturtesten i tillegg til mye, mye annen matnyttig kunnskap for produsenter.

Ellers minner vi om NFIs retningslinjer for føring av prosjektregnskap for audiovisuelle verk som også gjelder for alle prosjekter som mottar utviklings-og produksjonstilskudd fra Viken filmsenter.

 

Takk til foredragsholder Ola Hunnes og alle som deltok!

Vi ser at det var en nyttig dag for mange og håper å kunne arrangere lignende seminar igjen til høsten.

 

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.