Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Det nærmer seg høstens høydepunkt for animasjonselskere

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Den årlige animasjonsfestivalen i Fredrikstad arrangeres den 25.-28. oktober med det baltiske animasjonsikonet Roze Stiebra som hedersgjest.

 

Årets konkurranseprogram er klart!

Kortfilmene som er med i årets konkurranseprogram er valg ut og du kan ta en titt på de her. Den 26. oktober har du også muligheten til å få en demonstrasjon av Quill, og hvordan Goro Fujita jobber. Carter Goodrich, skaperen av mange av karakterene i filmene Rottatouille, Coco, Oppdrag Nemo, Shrek og Grusomme meg kommer også til festivalen og vil dele erfaringer i eget seminar når han gjester festivalen samme dag.

Hvert år inviterer festivalen kjente aktører innenfor internasjonal animasjonsbransje, og aktører fra kjente studioer som Pixar, Disney og Aardman har tidligere besøkt festivalen. Som skaper av over tretti filmer og Latvisk pionér innen teknikkene cut-out-animation (1969-1983) og tegnet animasjon (fra 1983), utgjør hedersgjesten Roze Stiebras arv en stor del av Latvisk animasjonshistorie. En søken etter stadige nye utfordringer og tilhørighet til lokal kultur har alltid vært av høyeste viktighet for Stiebra.

Roze Stiebra viser til en inspirerende impuls hun fikk i tiårsalderen, som årsaken til karrierevalget som animasjonsregissør. Animasjonsfestivalen i Fredrikstad er en faglig arena for animasjonsbransjen, men også viktig for studenter og utdanningsinstitusjoner innenfor animasjon, grafisk design og digital medieproduksjon.

 

EDUCATIONAL – seminar for elever og studenter

For 7 året presenterer Fredrikstad Animation Festival seminaret «Educational» med støtte fra Viken UNG. Seminaret er tilpasset elever og studenter på kunst og medielinjer. To foredrag skal gi et innblikk i områder innen animasjon, visuelle effekter, design og filmproduksjon. Seminaret er også åpent for andre interesserte.

Torsdag 25. oktober kl. 11:30 vil festivalen presentere foredragsholdere, som jobber med høyprofilerte prosjekter innen film og TV og har flere kjente produksjoner på CV’en.

Fra Danmark kommer Ivan Kondrup Jensen fra Ghost VFX, hvor han jobber som VFX supervisor. Han vil presentere arbeidet studioet har gjort for kjente produksjoner som Rouge One, Black Panther og mindre nordiske produksjoner.

I 2016 utmerket tvillingene Tommy og Markus Vad Flaaten seg med filmen Blackberry i studentprogrammet under festivalen. I dag regisserer de sin egen animerte TV-serie for Disney. Twintrash, som guttene kaller seg, kommer til Fredrikstad for å fortelle om sin vei fra gutterommet i Tønsberg til å regissere en global produksjon.

I pausene mellom foredragene og filmprogrammet vil enkelte Høyskoler som tilbyr utdanning innen animasjon, visuelle effekter og filmproduksjon ha stands i foajeen til Fredrikstad Kino, slik at elevene kan orientere seg om videre utdanningsløp etter videregående skole.

 

 

 

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.