Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Dokumentarfilm i løpet av 100 timer

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Norge er i år gjesteland ved dokumentarfilmfestivalen i Mexico i City (DOCSDF) i oktober.

En del av festivalen kalles DOCSDF Documentary Challenge. Det er en konkurranse som går ut på å lage en dokumentarfim i løpet av 100 timer.
Meksikanske og norske team (2 – 5 personer) inviteres til å sende inn forslag til film, og fem team  (fire meksikanske og ett norsk) inviteres til å komme til festivalen og lage film.

Filmforslaget må sendes til reto@docsdf.org innen fredag 30. august.

DocsDF2013


Regler og detaljer for konkurransen:

1.         Studenter og filmskapere som bor i Norge kan delta.

 

2.         Fem grupper vil bli valgt ut til konkurransen, én av disse vil være fra Norge ettersom Norge er gjesteland ved den 8. festivalen.

 

3.         Deltakerne må sende inn forslag til film før 31. august 2013.

 

4.         Festivalens organisasjonskomité, i samarbeid med Norsk filminstitutt, vil dekke transport og losji i Mexico city for to av den utvalgte norske gruppens medlemmer under DocsDFChallenge. DocsDF vil dekke kamera, lyd og utstyr til klipp for produksjonen.

 

5.         DocsDF Challenge finner sted fra 25 til 29 oktober 2013, og utfordringen er å lage en kort dokumentarfilm i løpet av 100 timer.

 

6.         Vilkår:

 • Hvert team må bestå av minimum 2 deltakere, og maksimum 5.
 • DocsDF Challenge vil bli holdt I Mexico citys Zocalo (alle får utdelt kart).
 • Den ferdige filmen må ikke være lenger enn 10 minutter inkludert titler, og den må produseres i sin helhet i løpet av 100 timer mellom fredag 25 oktober kl. 12:00 og tirsdag 29 oktober kl 14:00.
 • Den endelige versjonen må inneholde engelske titler.

 

7.         Emne

Vi søker original produksjoner som kan gjenspeile dette historiske og symbolske stedet. Tematikken for filmen er åpen så lenge den finner sted innenfor Mexico city´s hovedtorg (Zocalo) og kan dekke alt fra livshistorier, biografiske sketsjer, hverdagsliv, legender, myter, hendelser og emner knyttet til miljø.

8.         Registrering og innsending av forslag.

 • Forslagene må sendes som dokumenter i PDF format og inneholde spesifikasjonene som er nevnt nedenfor i punkt 9. Dokumentet skal sendes til reto@docsdf.org.
 • Arbeider sendt etter fredag 30 august vil under ingen omstendigheter bli behandlet.
 • De fem utvalgte gruppene som inviteres til å delta under DocsDF Challenge vil bli kunngjort senest 20. september 2013, og vil bli annonsert under festivalens pressekonferanse.

 

9.         Presentasjon av forslag.

Arbeidene må inneholde følgende informasjon (maksimum 4 sider, med 1620 tegn med mellomrom):

 • Tittel.
 • Synopsis.
 • Filmforslag.
 • Tilnærming til emnet gruppen ønsker å behandle.
 • Liste over lokasjoner og deltakere.
 • Produksjonsplan (for 100 timer)

 

Filmutstyr og kontaktdetaljer for den ansvarlige (fullt navn, alder, profesjon, adresse, telefonnummer og e-post).

 

10.       Hvert team må velge en ansvarlig i gruppen, som vil være Project Director og/eller Produsent. Vedkommende vil være ansvarlig for kommunikasjonen mellom gruppen og DocsDF Challenge organisasjonskomité.

 

11.       Avtale

Hvert team må signere en deltakeravtale med den Internasjonale Dokumentarfilmfestivalens i Mexico city DocsDF om rett til distribusjon.

 

12.       Det ferdigstilte prosjektets dokumenter

Sammen med selve dokumentarfilmen må hver gruppe levere et bilde (frigjøring av rettigheter), musikk (musikkens rettigheter) og minimum 10 bilder fra produksjonen (making of).

 

13.       Minimum to representanter fra hver gruppe må være tilstede på en gratis training workshop som vil finne sted dagene for festivalen (dato og sted blir annonsert).

 

14.       Priser og jury:

 • To priser blir delt ut: Juryens pris og Publikumsprisen.
 • Deltakende dokumentarfilmer vil bli vist i et spesialprogram under DocsDF 8.
 • Juryprisen blir delt ut av en gruppe filmskapere, produsenter, akademikere og historikere, som er anerkjent for sine arbeider og sin profesjonelle bakgrunn.
 • Publikumsprisen velges via en direkte avstemning blant dem som er til stede under visningen av de ferdige filmene.
 • Dokumentarfilmene blir automatisk del av DocsDFs arkiv og videobibliotek og kan sees avgiftsfritt i henhold til videobibliotekets regler.

 

15.                   Kunngjøringen av vinnerne og utdelingen av prisene finner sted under den 8. DocsDF avslutningsseremoni 1. November 2013.

 

16.       DocsDFs har rettighetene til de ferdige dokumentarfilmene.

 

17.       Enhver situasjon som måtte oppstå som ikke er dekket av dette dokumentet, vil avgjøres av DocsDFs organisasjonskomité.

 

 

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.