Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Dokumentarfilmfestivalen NORDIC DOCS arrangeres i Fredrikstad 8-11 mai 2014

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Programmet inneholder nærmere 70 filmer, i tillegg arrangeres mesterklasser med bl. a. de prisvinnende regissørene Stefan Jarl og Jørgen Leth.

Stefan Jarl slo igjennom så tidlig som 1968 med filmen Dom kallar oss mods og kommer til festivalen for å fortelle om sine filmer, sine erfaringer og filosofi.

Jørgen Leth kommer sammen med fotografen som har fotografert de fleste av hans filmer, Dan Holmberg. Sammen skal de fortelle om fotografens og regissørens mange utfordringer når man lager dokumentarfilm.

Se hele programmet her: http://www.nordicdocs.no/program.html

Jørgen Leth Nordic Docs

Fire vikenstøttede filmer er med i årets program; No word for worry (av Runar J. Wiik), Extol:Of light and shade (av Åsmund Janøy), Den siste bohem (av F. Rønning/B. Greenberg) og Vårt daglige brød (av Ånund Austenå.) Vårt daglige brød er også vist på NRK og ligger tilgjengelig på Nrks nett-TV i hele mai.

Jannike Amdam og John Einar Hagen fra Viken Filmsenter vil være tilgjengelig for bransjen for spørsmål om støttemuligheter og veiledning rundt søknader fredag 9 mai kl. 19.30 på Fredrikstad Kino.

Nye utrykk i dokumenter -seminar
Viken Filmsenter og Mediefabrikken har i løpet av våren hatt et dokumentarfilmverksted for unge filmskapere mellom 18 og 30 år.  Målet for verkstedet har vært å utvikle korte filmer der deltakerne prøver ut nye ideer og konsepter. Torsdag 8 mai vil deltakerne presentere ideene de jobbet med, prosessen underveis og de ferdige filmene. Vi håper publikum vil  være med å diskutere resultatene, og bli inspirert til å arbeide med egne ideer og prosjekter.

Festivalpass/reisestøtte

 Er du en del av dokumentarfilmbransjen i vår region er du velkommen til å søke om reisestøtte/festivalpass til årets festival.

Dersom du bor i Østfold med kort reiseavstand til festivalen, kan du søke om festivalpass alene. Studenter med særlig interesse for faget er også velkomne til å søke.

Send søknad til soknad@vikenfilmsenter.no  innen mandag 5 mai.

Søknaden bør inneholde en kort beskrivelse av hva du ønsker å få ut av festivalen,  i tillegg til en kort CV med dine kontaktdetaljer.

Alle søkere må være registrert i vårt bransjeregister.

 

 

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.