Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Ekstra statlige tilskudd for å stimulere til aktivitet

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Kulturminister Abid Raja presenterete mandag regjeringens nye stimuleringspakke for kulturlivet.

 

130 av de 900 millioner kronene som til sammen er foreslått til kompensasjonsordning og stimuleringsordningen til kultursektoren, er satt av til etablerte ordninger. Det gjøres spesielt for å treffe behovene hos rettighetshavere, for eksempel komponister, billedkunstnere, forfattere og filmprodusenter skriver Kulturdepartementet i sin pressemelding.

55 mill. av disse 130 går til film/spillfeltet, derav 9 mill. til regionale filmsentre og 1 mill. til Internasjonalt Samisk Filminstitutt, melder Norsk filminstitutt (NFI).

Tidligere i oktober offentliggjorde NFI en rapport fra Menon som viste at norsk filmbransje har hatt et inntektsfall på 35 prosent så langt i pandemien, så stimuleringsmidlene er sårt tiltrengt.

 

1,8 millioner til Viken filmsenter

Viken filmsenter vil motta  ca. 1,8 mill. kroner av midlene som skal fordeles til de regionale filmsentrene.

 – Det er veldig gledelig at vi med dette kan bidra til større aktivitet og videre styrking av gode prosjekter. Da koronakrisen kom forskjøv vi mer av de tilgjengelige midlene vi hadde over mot de innkommende søknadene. Med de ekstra midlene som kommer nå kan vi fylle hull som ellers ville oppstått mot slutten av året, sier daglig leder i filmsenteret Ånund Austenå.

Kontakt

Ånund Austenå

Daglig leder
Telefon: +47 482 07 617
E-post: aanund@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.