Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Eventyrpraten – et møte med Arild Østin Ommundsen

NB! Artikkelen er flere år gammel!

KINO CITY DRAMMEN – ONSDAG 20 FEB 10.00
LITTERATURHUSET FREDRIKSTAD – 27 FEBRUAR kl 19

I “Eventyrpraten” vil Arild Ommundsen vise eksklusive klipp fra filmen og fortelle om prossesen bak. Hvordan det kan gjøres å lage en spillefilm alene på mikrobudsjett, fra idé og manus, til opptak, klipp og lydmiks. Arrangementet er åpent for alle filminteresserte, fra ungdom til bransjefolk.

eventyrlandEtter å ha laget 4 spillefilmer med større og større budsjetter bestemte Arild Østin Omundsen seg for å lage en film alene. Helt alene. Utstyrt med penn, en Canon 5D og en Mac satte han seg ned for å bevise at det er tid, og ikke penger som er den største luksusen når man skal fortelle på film.

–  Det samme ble gjort i Danmark for ti år siden med dogmefilmen. Men nå har teknikken blitt veldig mye bedre.  Jeg har savnet den friheten vi hadde da vi laget Mongoland, sier Arild Østin Ommundsen.

Arild Østin Ommundsen
 er utdannet ved regilinjen på Høgskolen i Stavanger.  Østin Ommundsen debuterte med lavbudsjett-sensasjonen  Mongoland i 2000 som startet den såkalte Stavanger-bølgen i norsk film.  Han har i ettertid regissert Monstertorsdag (2005), Rottenetter (2009) og Knerten I Knipe (2011).

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.