Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Fagseminar om 1st ADs 30. april

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Den 30. april arrangerer Norsk filmforbund, Virke produsentforening og Den norske filmskolen et fagseminar om 1st ADs rolle i norsk film og serieproduksjon. Blant innlederne er regissør Joachim Trier, 1st AD Mike Lundin og linjeprodusent Kaare Storemyr.

Overgangen fra innspillingsleder til 1st AD innebærer strukturelle endringer for måten film og serier blir til på i Norge. Gjennom et fagseminar ønsker arrangørene å sikre god dialog og økt kunnskap om en slik omlegging.

Det har vært helt avgjørende at Viken filmsenter på et tidlig tidspunkt inngikk en samarbeidsavtale med 1st ADs Norge NFF om dette utviklingsarbeidet. Vi kaller det både et forprosjekt og et fagseminar, fordi vi hele tiden utvikler og artikulerer taus kompetanse som befinner seg hos aktørene. Seminaret vil legge grunnlag for flere kurs og workshops for faggruppen, og på sikt en etter- og videreutdanning i regi av filmskolen, forteller Jostein Brå Oksavik i filmforbundet.

 

Seminaret er støttet av Norsk filminstitutt, Viken filmsenter, Virke produsentforeningen og Norsk filmforbund.

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.