Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Festivalpass til Nordic/Docs dokumentarfilmfestival i Fredrikstad 2-5 mai

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Nordic/Docs er en ny dokumentarfilmarena for visning av film, og for debatter og mesterklasser som skal fokusere på de temaene dokumentarfilmskaperne selv mener er mest aktuelle og viktige. Viken Filmsenter er en av festivalens støttespillere.

 

rsz_skjermbilde_2013-03-26_kl_103147

 

Festivalpass
Vi støtter et begrenset antall deltakere med festivalpass. Ønsker du å delta, send en mail til post@vikenfilmsenter.no  med et par linjer om hvorfor, i tillegg til din CV.
Siste frist for å søke er 22 april.

Filmer:
Festivalens målsetting er å vise et utvalg av siste års norske og nordiske dokumentarfilmer. Første år vil det hovedsakelig være inviterte norske og nordiske filmer, men også mulighet for å melde på norske dokumentarfilmer. Det vil også vises et utvalg av internasjonale dokumentarfilmer, i tillegg til vinnerfilmer fra internasjonale dokumentarfilmfestivaler.

Seminarer, debatter og mesterklasser:
Det vil være mesterklasser med kjente dokumentarfilmregissører. Aktuelle filmskapere kommer også for å snakke om sine produksjoner, kunstneriske visjoner og utfordringer. Dokumentarfilmregissørene/fotografene Albert Maysles og Victor Kossakovsky er blant de som kommer for å holde mesterklasser.

Filmpolitiske debatter:
Målsettingen er at aktuelle problemstillinger for dokumentarister skal debatteres, med deltakere også fra finansielle aktører og tv-selskap til stede. Seminarer om mulighetene for økt nordisk samarbeid, med deltakere fra de andre nordiske landene planlegges også.

Prisutdeling
Dokumentarfilmprisene på Nordic/Docs, deriblant Viken filmsenters Talentpris, vil deles ut lørdag kveld, 4 mai.

Mer informasjon om festivalen og programmet finner du på deres nettsider.

 

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.