Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

FILM ER FORM! – panelsamtale med Emil Trier, Guro Bruusgaard og Petter Holmern Halvorsen

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Opplevelsen av innhold er avhengig av form. Viken filmsenter inviterer til en panelsamtale under Oslo Pix  hvor vi retter fokus mot filmens form, tanker om visualitet og samarbeid mellom regissør og fotograf. Hvordan jobber man fram filmens form? Hvilke valg tas underveis?  Hva skal med i ruten? Hva skal ikke med i ruten? Hvor skal kamera peke? 

 

 

Sirin Eide fra Viken filmsenter samtaler med regissør for filmen «HAN»; Guro Bruusgaard – og regissør og fotograf for dokumentaren «STOL PÅ MEG»; Emil Trier og Petter Holmern Halvorsen.

Samtalen vil være tilgjengelig gratis på Oslo Pix´s strømmeplattform fra 3. – 10. juni

 

Om deltakerne:

 

Emil Trier (f. 1981) er en internasjonalt prisvinnende filmregissør som blant annet har gått på The European Film College i Danmark og har en bachelorgrad i Film og estetikk. Han har regissert en rekke musikkvideoer, kortfilmer – som The Norwegian Solution, Brettkontroll, High Point – og dokumentaren Den andre Munch, som er co-regissert med broren Joachim Trier. Stol på meg er valgt ut til å vises under den danske filmfestivalen CPH:PIX senere i år.

Guro Bruusgaard (f. 1977) kommer fra Nøtterøy og er utdannet ved Nordland Kunst- og filmfagskole og Filmhögskolan i Göteborg. Hun gjorde seg bemerket med den prisvinnende kortfilmen Sirkus i 2010. Bruusgaard virker både som regissør, produsent, manusforfatter og klipper, og har lenge samarbeidet med den svenske regissøren og manusforfatteren Fijona Jonuzi. I 2017 startet hun selskapet Alternativet Produksjon sammen med tre andre norske filmskapere, og det er med dette selskapet hun har produsert og regissert spillefilmen HAN (2021).

Petter Holmern Halvorsen (f. 1976) er utdannet filmfotograf ved den Norske Filmskolen. Han har skutt en rekke musikkvideoer, dokumentarer og spillefilmer. Petter har jobbet med Emil Trier mer enn 10 år. «Stol på meg» som vises på Oslo pix, er et resultat av dette samarbeidet.

 

Sirin Eide er fagansvarlig for bransjehevende tiltak og talentutvikling ved Viken filmsenter og moderator for samtalen.

Kontakt

Linda Lothe

Ansvarlig kommunikasjon og bransjehevende tiltak
Telefon: +47 900 52 271
E-post: linda@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.