Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

FilmLAB Norge – søknadsfrist 15. oktober 2018

NB! Artikkelen er flere år gammel!

FilmLab Norge er et ettårig talentutviklingsprogram for filmskapere som ønsker å utvikle seg profesjonelt og som har ambisjoner om å lage sin første langfilm.

 

Målet for programmet er å tydeliggjøre deltakernes fortellerstemme og utvide talentenes kobling til bransjen.

For å delta i programmet søker man seg inn som et team med en idé til en spillefilm, dramaserie, dokumentarfilm eller web-serie. Teamet må bestå av enten regissør, manusforfatter og produsent – eller regi/manus og produsent.

Fire team blir valgt ut til å delta i programmet og søkernes personlige motivasjon, prosjektets egenart og teamets filmfaglige bakgrunn vil bli lagt til grunn i utvelgelsen. Gjennom en rekke samlinger og øvelser vil veiledere fra nasjonal og internasjonal filmbransje legge til rette for at teamene får utviklet prosjekter, samarbeidspartnere og nettverk. Filmskaperne vil også delta på ulike arenaer som vil bidra til å synliggjøre prosjektene og teamene nasjonalt og internasjonalt.

Teamene forplikter seg til å være med på alle samlingene, og vil være delaktige i utviklingen av hverandres prosjekter. De vil motta veiledning skreddersydd for nettopp deres prosjekt og team, samt få tildelt midler til produksjon av kortfilm som skal lages i løpet av programmet. Kortfilmproduksjonene skal bidra til å styrke filmskapernes stemme og egenart, og brukes som verktøy for å utforske det lengre prosjektet.

FilmLab Norge er for filmskapere som allerede har resultater å vise til, har fullført filmutdanning eller har produksjonserfaring og/eller relevant bransjeerfaring. Kurset varer i ett år og oppstart er i desember 2018/januar 2019.

Programmet er åpent for filmskapere fra hele landet uavhengig av kjønn, bakgrunn og geografisk tilhørighet. Alle reiseutgifter og opphold til samlingene vil bli dekket. Søknad sendes via Filmsøk.no. Det anbefales å sette seg inn i retningslinjene før søknad sendes!

 

Søknadsfristen for å delta er 15. oktober 2018. 

 

Har du spørsmål? Kontakt prosjektleder Line Halvorsen: line@mediefabrikken.com

 

Talent Norge støtter FilmLab med 1 million kroner i året over 3 år. I gjennomføringen av kull 3 er disse midlene matchet med bidrag fra Nordisk Film Fonden, Bergesenstiftelsen og Kulturnæringsstiftelsen SpareBank1 Nord-Norge.?

 FilmLab Norge gjennomføres av Mediefabrikken, Filmveksthuset Tvibit og Midtnorsk Filmsenter, i samarbeid med regionale filmsentre. Akershus fylkeskommune er prosjekteier.

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.