Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

FilmLabNorge: Nytt nasjonalt talentutviklingsprogram

NB! Artikkelen er flere år gammel!

FilmLab Norge er et ettårig talentutviklingsprogram for filmskapere mellom endt utdanning og profesjonelt virke. Programmet er åpent for filmskapere fra hele landet og har søknadsfrist 1. mai 2016. 

 

FilmlabNorge illustrasjon
FilmLab Norge er en ny nasjonal satsing på filmtalenter, og skal bidra til å løfte fram nye stemmer i norsk film. Målet for programmet er å tydeliggjøre deltakernes fortellerstemme og styrke talentenes kobling til bransjen. For å delta i programmet må man søke seg inn som et team bestående av maksimum tre, minimum to. Et team kan bestå av regissør, manusforfatter og produsent, eller regi/manus og produsent. 

Vi ønsker oss historier fra hele landet og fra begge kjønn.

Programmet har plass til fire team, og man søker seg inn via filmsok.no

Søknadsfrist: 1. mai 2016

Deltakere søker seg inn i programmet med et lengre prosjekt (f. eks. spillefilm eller dramaserie). Gjennom 5 utviklingslaboratorier vil man utvikle og produsere en kortfilm basert på prosjektet teamet søkte seg inn med. I tillegg til labene vil hvert enkelt team motta produksjonstilskudd til kortfilmen og individuell veiledning.

Resultatet er en selvstendig kortfilm som skal fungere som et springbrett og en døråpner for finansiering, utvikling og produksjon av det lengre prosjektet. Underveis i forløpet vil man også videreutvikle prosjektet man søkte seg inn med. 

Programmet er for filmskapere som allerede har resultater å vise til, har en filmutdanning eller har produksjonserfaring og/eller relevant bransjeerfaring. Prosjektet starter opp i august 2016.


Her finner du retningslinjer og informasjon om hvordan du søker.

 
Talent Norge AS støtter FilmLab med 1 million kroner i året over 3 år. Disse midlene matches med bidrag fra Nordisk Film Fonden, Bergesenstiftelsen, Cultiva og Kulturnæringsstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge.

Midtnorsk Filmsenter og Sørnorsk Filmsenter vil være vertskap for to av de fem labene. De øvrige avvikles hos initiativtakere Filmveksthuset Tvibit og Mediefabrikken.

FilmLab Norge gjennomføres av Mediefabrikken i Akershus, Filmveksthuset Tvibit i Tromsø, Midtnorsk Filmsenter og Sørnorsk Filmsenter, i samarbeid med de øvrige regionale filmsentrene.
  • Bildet hentet fra innspillingen av kortfilmen «Tre dalmatinere» Regi: Ingrid Stenersen

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.