Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

FILMPOLITISK GJENNOMBRUDD FOR REGIONENE!

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Regjeringen styrker satsingen på de regionale filmsentrene. Statsbudsjettet gir 4 millioner kroner til Oslo som en del av Viken Filmsenter.

I budsjettproposisjonen for 2017 som legges fram i dag gir regjeringen et tillegg på 4 millioner knyttet til at Viken Filmsenter utvides. Da vil hele regionen rundt Oslofjorden fra Halden til Larvik være samlet og ha et filmsentertilbud. Viken Filmsenter ser dette som en klar og tydelig styrking av den regionale filmpolitikken – og dermed den nasjonale filmpolitikken.

Viken Filmsenter vil nå bruke erfaringene fra senterets oppstart i 2012 til å gå på nye og spennende utfordringer. Regionen rundt Oslofjorden har mange og sterke filmmiljøer. Ved årets kortfilmfestival i Grimstad kom en tredjedel av filmene i kortfilmprogrammet fra de allerede eksisterende Viken-fylkene, utenom Oslo. Filmsenteret kan med Oslo inne samarbeide på tvers av regionen og styrke satsingen på utvikling av nyskapende kortfilmer, dokumentarfilmer og interaktive produksjoner. Ikke minst kan filmsenteret arbeide helhetlig med talentutvikling, siden Oslo som hovedstad kontinuerlig har et stort tilfang av unge og talentfulle filmskapere fra hele landet.

Oslo la i fjor fram en egen filmmelding der deltakelse i et utvidet Viken Filmsenter er et av flere satsingsområder. Dette kan gi nye og viktige muligheter til å bygge en sterkere filmbransje i hele regionen. Filmsenteret og de allerede eksisterende tilbudene vil være en viktig del av dette. Allerede i november i år er det igjen klart for  den årlige animasjonsfestivalen i Fredrikstad. Denne festivalen er en av de viktige animasjonsfestivalene i Europa og samler bransjeaktive både fra regionen og resten av landet.

Kulturministeren uttaler i Dagsavisen 1. oktober at økningen til Viken Filmsenter i statsbudsjettet er en god start for en ny og styrket regional filmsatsing.

Vi er glade for dette og spente på fortsettelsen!

 

Polaroid av Lars Klevberg

Bildet er fra kortfilmen Polaroid (regi Lars Klevberg, Eldorado Film ved produsent Petter Onstad Løkke og John Einar Hagen). Etter å ha fått mye oppmerksomhet for filmen i USA arbeider Klevberg nå med en amerikansk spillefilm-adapsjon av Polaroid sammen med den velkjente produsenten Bob Weinstein.

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.