Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Filmworkshop for unge regitalenter med Hisham Zaman – et kurs i visuell historiefortelling

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Workshopen skal holdes i Oslo i juni og august. Tilbudet er gratis. Workshopen er åpent for alle, men søkere med minoritetsbakgrunn vil prioriteres.
Søknadsfrist 25. mai.

Gjennom en filmworkshop på 2 helger + 1 uke ledet av filmskaper Hisham Zaman skal unge regitalenter få grunnleggende kunnskap i visuell historiefortelling. Workshopen vil omfatte produksjon av en kortfilm og gi deltakerne mulighet til å utforske filmfaget, og styrke en søknad til videre filmutdanning. Deltakerne vil få grunnleggende opplæring i manusarbeid, skuespillerinstruksjon, bearbeiding av visuelt konsept, foto og klipp.

Initiativet kommer fra filmskapere og tidligere lærere ved Den Norske Filmskolen Hisham Zaman og Åse Svenheim Drivenes, og er et samarbeid mellom Hishams produksjonsselskap Snowfall Cinema og Den Norske Filmskolen ved Karin Julsrud. Åse er prosjektleder og har ansvaret for rekruttering, planlegging og gjennomføring.

Hisham fra filminnspilling av «A Happy Day»

 

Etter å ha sittet i opptakskomiteer for nye studenter til filmskolen ser vi at tilfanget av søkere med ulik kulturell bakgrunn er nærmest ikke eksisterende. Vi tilbyr derfor en workshop som er rettet mot unge regitalenter som trenger å styrke sin søknad til høyere filmutdanning eller som sliter med å få sitt første tilskudd. Jeg mener at talent handler om hvilke historier du bærer på og din evne til å formidle disse og at filmfaget kan tilllæres. Vi er overbevist om at det finnes historier og talenter i Norge som ikke finner veien til filmskolen eller til de etablerte institusjonene. (Hisham Zaman)

 

FOR HVEM?
Tilbudet er rettet mot unge regitalenter mellom 18-30 år som har ambisjon om å jobbe med film.

PRAKTISK
Workshopen gjennomføres 18/19 juni, 25/26 juni og 15-19 august i lokalene til Masterutdanningen, Den norske Filmskolen, Myrens verksted Sandakerveien 24 C.

HVORDAN SØKE?

Send noen linjer hvor du presenterer deg selv til: aase@snowfallcinema.no. innen 25. mai.

-Navn alder og litt om din bakgrunn og hva som opptar deg
-På hvilken måte tror du en slik workshop ville vært nyttig for deg?
-Hva er det med filmskaping som interesserer deg?
-Har du noen erfaring med film, i såfall hvilken?
-Send gjerne noe av ditt tidligere arbeid om du har noe.

 

Noen uttalelser fra Hishams tidligere studenter:

«Hisham er et meget generøst menneske, både når det kommer til at dele ud af sin faglige viden som underviser, men også når det kommer til at skabe et autentisk og personligt sprog om kunstnerisk praktsis med sine studenter. Den generøsitet, har for mig, været med til at skabe et trygt og omsorgsfuldt rum, hvor fokusset på det relationelle har vægtet lige så højt som det personlige. Dette er helt essentielt for kunstnerisk vejledning og denne balance mestre Hisham særdeles godt. Hisham forstår at se den enkelte og er ikke bange for dykke ind i, hvad som gemmer sig der.»
(Sigurd Bleken, nåværende student ved regilinja på Den Norske Filmskolen)

«Et av mine favorittkurs var «Speedfilmen». Kurset utfordret meg til bruke min intuisjon og mine analystiske evner. Hishams kvaliteter som kursleder er hans evne er å se hver student. Han har en helt unik måte å lese film på noe jeg lærte utrolig mye av. Han stiller skarpe spørsmål som får meg til å tenke og han ser alltid etter kvalitet i min visuelle visjon.»
(Mohamed Chakiri, tidligere student ved Den Norske Filmskolen)

«Hisham har varit en av de viktigaste, om inte den viktigaste læraren før mig på den norske filmskolan, Han visade mig att en historia er noe du allerede har, og att faget er noe du lær. Det var Hisham som öppnade upp det personliga fortellandet før mig, som er det viktigaste vi har som filmskapere.»
(
Tess Zoë, Student ved Den Norske Filmskolen)

Workshopen gjennomføres med støtte fra Viken filmsenter, Fritt Ord og Høyskolen i Innlandet.

Linda Lothe

Ansvarlig kommunikasjon og bransjehevende tiltak
Telefon: +47 900 52 271
E-post: linda@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.