Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Fire dager fylt med arrangementer og visninger en animasjonselsker ikke kan motstå.

NB! Artikkelen er flere år gammel!

To uker igjen til animasjonsfestivalen i Fredrikstad 9. – 12. november og fullt program er nå tilgjengelig.

Festivalen har et tettpakket program med over 80 filmer i alle lengder og formater. Festivalens hovedprogram er det nordisk-baltiske konkurranse programet, hvor 17 kortfilmer, 16 studentfilmer og 7 barnefilmer kjemper om Golden Gunnar i kategoriene Grand prix, beste kortfilm, beste studentfilm og beste barnefilm, i tillegg vil publikum også stemme frem publikumsprisen.

Som kick-start for festivalen holdes et frokostseminar 9. november med det prisvinnende svenske studioet Goodbye Kansas Studios. Studioet lager visuelle effekter, digital animasjon og motion capture for filmer, spill og reklame. Studioet har arbeidet med visuelle effekter for blant annet TV-serien The Walking Dead, karakterdesign for kortfilmen Adam, et Unity prosjekt, og nylig med de visuelle effektene på Gullpalmevinneren The Square.

Åpningsseremoni

Årets animasjonsfestival i Fredrikstad starter med brask og bram med åpningsseremoni på Litteraturhuset i Fredrikstad kl. 21.00. Der settes stemningen med et utvalg kortfilmer fra festivalprogrammet og den offisielle åpningstalen som holdes av stortingrepresentant for Østfold og medlem i stortingets kultur- og familiekomite Freddy André Øvstegård.

 

Seminarprogram for animasjonsbransjen

 

Seminar med Nathan Jurevicius 10. november kl. 10

Festivalen presentere også i år flere filmskapere i festivalens seminarprogram for animasjonsbransjen. Tidligere er Nathan Juruvecius og Samantha Moore annonsert. To unike kunstnere og filmskapere som begge har oppnådd internasjonal suksess med to helt forskjellige tilnærminger innen animasjonen. Samantha Moore animert dokumentarfilmskaper med doktorgrad og Nathan Jurevicius regissør, illustratør og karakterdesigner med stor suksess også innen spill og animasjon. Nå har er også den portugisiske prisvinnende kortfilmskaperen Regina Pessoa anmeldt sin ankomst til Fredrikstad. Hun har hatt stor suksess med sin triologi av kortfilmer som har gitt henne stor internasjonal anerkjennelse.

 

Seminar med Samantha Moore 10. november kl. 12

 

Møt filmskaperne 

Festivalen vil i samarbeid med Viken filmsenter presenterer filmskaperer fra festivalens program i panelet om Animasjon i dokumentarfilm og Møt Filmskaperne, fredag kveld. Her er det mulighet for å møte sentrale aktører fra animasjonsbransjen fra Norge og aktører fra det internasjonale animasjonsmiljøet.

Langfilmprogrammet inneholder 11 langfilmer, fordelt i tre kategorier, Japansk fokus, barnefilm og langfilmer med Q&A. I siste kategori vil regissørene være tilstede i etterkant av visningene av tre langfilmer. Lørdag kl. 14:00 vil Anne Magnussen være tilstede ved visningen av Mannen som kunne 75 språk, senere samme dag vil spanske Pedro Rivero gi en Q&A i forbindelse med visningen av Psiconautas – The Forgotten Children. Søndag er det filmpreik med dokumentarfilmregissør Steffan Strandberg som har laget Natta pappa henta oss som har mange animerte elementer i filmen.

 

Fra filmen «In this corner of the world» av Sunao Katabuchi

 

Billettsalget er i gang og du kan kjøpe pass eller enkeltbilletter til alle arrangementene nå.

 

Fredrikstad Animation Festival

Tid: 9. november – 12. november
Sted: Fredrikstad Kino & Litteraturhuset i Fredrikstad

 

 

 

 

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.