Logo – Viken Filmsenter

Foredrag «Verden venter» på Danvik Folkehøyskole tirsdag 13. januarRegissør Mariken Halle snakker om og viser filmklipp fra prosessen med spillefilmen «Verden Venter», og forteller om Filmhøyskolen i Gøteborg, der man ble oppfordret til å finne sin egen måte å lage film på. Hvilke bilder lengter du etter å se? Om de ikke finnes, er det ditt ansvar å lage dem?

Hun snakker også om idéarbeid og hvor viktig det er å være rundt mennesker man er trygg med i starten av en prosess så man ikke sensurerer seg.

Du vil få et innblikk i noen av regimetodene som brukes i «Kanskje i morgen» (Marikens forrige langfilm) og «Verden venter», der skuespillerne er i karakter i lengre perioder for å oppnå et mer virkelighetsnært og uforutsigbart språk.

Du vil også få høre om hvordan det er å starte eget selskap og hvordan man kan finne strategier for å aldri la seg stoppe selv om man får nei fra noen. Om kraften som fins i det å prøve å lage de bildene du lengter etter å se.

Forelseningen retter seg spesielt mot filmskapere i Drammensområdet, men er åpen for alle!

Verden venter stort drammen

Sted: Danvik Folkehøyskole i Drammen
Tid: tirsdag 13. januar kl. 18.

NB: Foredraget er gratis og åpent for alle.
VEL MØTT!

Filmen vises på kino i Drammen 16-18. januar.

Plakat av kunstner Ronja Svenning Berge

Forelesningen er støttet av Viken Filmsenter og holdes også i Tønsberg og Fredrikstad.

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.