Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Foredrag «Verden venter» på Danvik Folkehøyskole tirsdag 13. januar

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Regissør Mariken Halle snakker om og viser filmklipp fra prosessen med spillefilmen «Verden Venter», og forteller om Filmhøyskolen i Gøteborg, der man ble oppfordret til å finne sin egen måte å lage film på. Hvilke bilder lengter du etter å se? Om de ikke finnes, er det ditt ansvar å lage dem?

Hun snakker også om idéarbeid og hvor viktig det er å være rundt mennesker man er trygg med i starten av en prosess så man ikke sensurerer seg.

Du vil få et innblikk i noen av regimetodene som brukes i «Kanskje i morgen» (Marikens forrige langfilm) og «Verden venter», der skuespillerne er i karakter i lengre perioder for å oppnå et mer virkelighetsnært og uforutsigbart språk.

Du vil også få høre om hvordan det er å starte eget selskap og hvordan man kan finne strategier for å aldri la seg stoppe selv om man får nei fra noen. Om kraften som fins i det å prøve å lage de bildene du lengter etter å se.

Forelseningen retter seg spesielt mot filmskapere i Drammensområdet, men er åpen for alle!

Verden venter stort drammen

Sted: Danvik Folkehøyskole i Drammen
Tid: tirsdag 13. januar kl. 18.

NB: Foredraget er gratis og åpent for alle.
VEL MØTT!

Filmen vises på kino i Drammen 16-18. januar.

Plakat av kunstner Ronja Svenning Berge

Forelesningen er støttet av Viken Filmsenter og holdes også i Tønsberg og Fredrikstad.

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.