Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Fredrikstad Animation Festival er i gang!

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Startstkuddet for festivalen gikk i går og helgen byr på filmvisninger, mesterklasser, biografier og møter med filmskaperne.

På gårsdagens åpning var det duket for visningen av tre kortfilmer, deriblant verdenspremiere på den Viken støttede kortfilmen «Odd er et egg» av regissør  Kristin Ulseth og Qvisten Animation, i tillegg til a?rets offisielle a?pningstale som ble holdt av Direktør i Norsk Filminstitutt, Sindre Guldva?g.

Odd er et egg

 

I dag, fredag 11. november kl. 20:00 kan du møte folkene bak filmene i konkurranseprogrammet på Litteraturhuset i Fredrikstad. I samarbeid med festivalen samler Viken filmsenter filmskapere og gjester fra inn- og utland til et uformelt møte der festivalpublikummet kan bli bedre kjent med profesjonelle aktører innen animasjonsfeltet. Samtalen ledes av Hans Gerhard Meier. 

faf-mot-filmskaperne-viken-filmsenter-2016

 

Festivalens hedersgjest Gunnar Wille vil i et foredrag på Litteraturhuset i Fredrikstad, lørdag ettermiddag kl. 15:30 gi innblikk i sin helt egen verden. Gjennom lang tid i film og fjernsyn har Gunnar Wille skapt en mangfoldig karriere. I denne programseksjonen viser vi både filmer og tv-produksjoner han har tatt del i, mens Gunnar selv vil innlede og sette tingene i eget perspektiv. Gunnar Wille er kjent som en levende formidler og har i en årrekke inspirert flere generasjoner av animasjonsregissører gjennom sitt engasjement som leder av animasjonsutdanningen ved den Danske Filmskolen.

gunnarwille-faf-hedersgjest-2016

 

Se fullt program på festivalens nettsider

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.