Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Frokostseminar med Tamaki Okamoto, torsdag 6. november kl.9. Hydrogenfabrikken, Fredrikstad

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Animasjonsfestivalen i Fredrikstad kick-starter torsdag, med et frokostseminar på Hydrogenfabrikken. CreativeMornings er et globalt frokostseminar som startet for fem år siden i New York, og er nå spredt ut over 90 byer over hele verden. Oslo versjonen startet opp i juni 2014 og har hatt arrangementer hver måned siden.

Under festivalen gjester konseptet Fredrikstad og som foreleser har vi fått vår jurymedlem Tamaki Okamoto, til å fortelle om hennes virke som produsent. Hun vil fortelle om erfaringene hun har fått av å produsere film over to kontinenter. Det vil også bli servert frokost, og tre av Okamotos produksjoner vil bli vist denne torsdag morgenen.

Litt om Tamaki Okamoto

Tamaki Okamoto er opprinnelig fra Japan, men har bodd og jobbet i Paris siden 1995. Etter fem år som europeisk representant for et Japansk distribusjonsselskap hvor hun var involvert i mange forskjellige internasjonale prosjekter, skapte hun i 2010 sitt eget selskap CaRTe bLanNChe. Selskapet er dedikert til grensesprengende og nyskapende Japansk uavhengig film i alle sjangre og lengder. Med lidenskap og kjærlighet for autor-filmen, er Okamoto alt fra produsent, salgsagent, distributør og kurator, igjen for å skape flest mulig muligheter for å spre filmene til sine kjære regissører og filmskapere.

Filmprogram CreativeMornings

Futon (2012)
Yoriko Mizushiri

Futon stillbilde creative mornings Insvøpt i en futon… minner kommer tilbake, fremtiden er forestilt, sansene er gjenerobret, fysiske følelsen av en kvinne som er inngrodd. Alt smelter behaglig til sammen. I futonen, kroppen vandrer søkende.
Land: Japan
Duration/Land: 6:00
Prod: Yoriko Mizushiri
Teqhnique: Drawing on paper/ 2D computer

The Great Rabbit
Atsushi Wada

thegreatrabbit_1-530x382 En magisk animasjon som også er en dyp gåte. En gang kalte vi den det edle, dyptgående og mystisk eksistens The Great. Men nå har vi beveget oss med tiden og våre tanker og bevissthet har endret seg.
Land: Frankrike
Lengde: 7:00
Produksjon : Sacrebleu Productions, CaRTe bLaNChe Animation : Atsushi Wada
Teknikk: Drawing on Paper

 

Wonder
Mirai Mizue

Wonder stillbilde creative mornings En sekvens av 8760 bilder, alle i forskjellige former og farger, håndtegnet hver dag for 365 dager. En ultimat  analog tilnærming i denne digitale tidsalder.
Land: Frankrike/Japan
Lengde: 8:00
Produksjon: CaRTe bLaNChe, CALF Pruducer Tamaki Okamoto, Kei Oyama Animation: Mirai Mizue
Teknikk: Drawing on Paper

For fullstendig oversikt over seminarerene som arrangeres under festivalen se her.

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.