Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Full rulle for unge filmentusiaster i sommer

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Sommerferien er på hell, men blant regionens unge er kameraene fremdeles på. Filmsenteret ga i vinter tilskudd på til sammen 490 000 kroner fordelt på syv ulike lokale filmtiltak for unge. Noen av prosjektene ble gjennomført på starten av sommerfeien, mens andre fremdeles er i full sving.

Sommerskole punkt Ø

Sommerskole punkt Ø i Østfold er vel overstått og hele fem filmer ble resultatet av workshopen i animasjon og videokunst ved Kirkebakken vgs i Moss første uken i sommerferien. Femten motiverte ungdommmer fra Østfold og Akershus fikk innføring i ulike animasjonsteknikker og lyddesign av instruktørene Gitte Ous, Catherine Katz Plunkett og Jonas Bjerketvedt.

Workshopen ble innledet med en eksklusiv omvisning på Momentum kunsthall. Kurset ble arrangert av E6 Østfold medieverksted i samarbeid med Punkt Ø – Galleri F 15 og Viken Filmsenter.

En av filmene som ble laget på kurset er Pixilation av Irma, Kamilla, Maiken og Marthine

Se alle filmene her

 

Masterclass i Sandefjord

På forsommeren ble det arrangert Masterclass i Film i Sandefjord i regi av Vestfold Frie Filmere. Masterclassen for ungdommer med noe filmerfaring gikk over hele fem dager. Regissør Marius Myrmel var lærermesteren og de unge filmspirene fordypet seg i  skuespillerinstruksjon og regifaget. Etter responsen å dømme var de mer enn fornøyde med læreren sin.

Facebook oppdatering fra Alexander John Lucas Olafsen

 

Sommerfilmskole på Varden 7.-9. august

Vestfold Frie Filmere melder også om 20 påmeldte til Sommerfilmskolen på Varden 7.- 9. august. Kurset ledes av profesjonelle filmfolk i Vestfold og er et gratis sommertilbud til ungdommer i Vestfold. Vi gleder oss til å se resultatene.

 

Sommerfilmskole i Moss

Østfold filmere er i gang med sommerfilmskole i Moss. Ved oppstart 1. august var kurset fullbooket og ungdommene er nå i full gang med planleggingen. Tre filmer skal være ferdig til visning på SF Kino Moss førstkommende lørdag 5. august. Tvi, tvi og lykke til med visningene! Her får de besøk av en journalist fra Moss Avis

 

 

Film i Groruddalen

Groruddalen Frie Filmere (GFF) har i år hatt ukentlig filmverksted på Verdenshuset på Haugenstua.  I mai startet de opp manuskurs for unge jenter i samarbeid med mediagruppa for unge i Bydel Stovner. Dette videreutvikles nå til en manuskonkurranse med workshop høsten 2017.  GFF starter opp igjen etter sommerferien med sommerfilmkurs for 10-14 åringer på Verdenshuset på Haugenstua 16.-18.august. I høst forsetter de med filmverksted for unge på Ammerudklubben og The Raven, så her blir det full rulle fremover.

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.