Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Vi ønsker dere alle en fredelig jul!

NB! Artikkelen er flere år gammel!

2018 går mot slutten. For Viken filmsenter har det vært et år med stor pågang. Vi har hatt det høyeste antallet søknader hittil; over 400 gjennom året. 

Foto: utsikt fra bybroa i Drammen tatt av Jan Dalchow

Det er et høyt tall, og vi har stor respekt for det arbeidet dere som søkere legger ned i disse søknadene. Dessverre er det bare under 20% av disse vi kan gi tilskudd til. Vi skulle gjerne sett at det var flere, og gjør det vi kan for å øke de økonomiske rammene våre.

 

Viken filmsenter har mangfold, rekruttering og kjønnsbalanse som satsingsområder. Det arbeidet skal vi fortsette i 2019. Alle disse tre områdene har vært i fokus også generelt i bransjen det siste året. Hvordan bransjen kan bli likestilt har vært mye diskutert; enten det gjelder mangfold eller kjønn. For vår del har vi en praksis der tilskuddene ligger på ca. 50/50 mellom menn og kvinner. Et økende antall av prosjekter som får tilskudd har nå en mangfoldsdimensjon, vi har satt i gang prosjekter og invitert til dialog med bransje og filmskapere om hva vi kan og bør gjøre videre. Vi så også under Kortfilmfestivalen i Grimstad at flere filmer produsert i våre utviklingstiltak for unge filmskapere gjorde seg bemerket.

 

2018 har også vært et år for viktige diskusjoner om filmsenterets rolle – både i det nasjonale perspektivet og i forhold til hvordan vi ivaretar hele vår egen region. Disse diskusjonene kommer til å fortsette også i 2019. Det er så mye positivt vi kan bidra til og derfor må vi hele tiden være våkne og skjerpet.

 

Nå skal vi ta en liten pust i bakken og la julefreden senke seg. Vi håper dere der ute også har tid og mulighet til å gjøre det samme. Så møtes vi i 2019 til et godt nytt år – det gleder vi oss til!

Ånund Austenå

Daglig leder
Telefon: +47 482 07 617
E-post: aanund@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.