Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

God sommer!

NB! Artikkelen er flere år gammel!

2020 har allerede blitt et veldig spesielt år, men vi håper vi har lagt det tyngste bak oss. Mange utfordringer står uansett foran dere som arbeider i en bransje hardt rammet av koronakrise og nedstenging.

 

Mer fleksibilitet for søkere

Før krisen var et faktum var vi så vidt kommet i gang med den nye søknadsportalen. Erfaringene fra vår side er bare positive, og vi håper endringer i retningslinjer og søknadssystem er godt nytt for dere også. Dere søker nå om tilskudd til audiovisuelle verk og definerer selv fasen dere søker om. Vi registrerer at vi har oppnådd raskere behandling og svar til dere – og det er fint for alle.

 

Økte tilgjengelige midler

Fra mars har vi lagt om ratefordelingen i tilskuddene til 90/10, og vi har disponert mer tilskuddsmidler enn opprinnelig beregnet i de månedene som har gått fram til sommeren. Dette kan gi oss noen utfordringer mot slutten av året, men de sorgene har vi foreløpig satt på vent. Svarene på bransjeundersøkelsene vi har gjennomført i vår tilsier at det har vært viktig å bidra der vi kan til å holde aktiviteten oppe i denne perioden.

 

Nye erfaringer med bransjetiltak

Som alle andre har vi også måttet flytte det meste av arbeidet vårt over i det digitale, og hjemmefra for det meste. Vi har gjort verdifulle og spennende erfaringer med å gjøre seminarer og bransjetiltak nettbaserte. En god del av dette vil vi ta med oss videre, men vi har også merket at det er viktig og nødvendig å kunne treffes fysisk – ikke bare via skjermer. Vi er derfor spente på hva høsten bringer, og håper omverdenen fortsetter å åpnes.

 

Ny eierstruktur og farvel til Vestfold

Som resultat av regionreformen har Viken filmsenter etter generalforsamlingen 22. juni to eiere: Viken fylkeskommune og Oslo kommune. Vi takker Vestfold for følget gjennom åtte og et halvt år og ønsker dere lykke til i Sørnorsk filmsenter. Vi vil savne en hardtarbeidende og mangefasettert bransje – og må samtidig til inspirasjon for alle trekke fram Tønsberg-selskapet Bivrost Film og «My Favorite War» som nylig vant Contrechamp-prisen under animasjonsfestivalen i Annecy!

 

Nytt styre for Viken filmsenter

På generalforsamlingen er det valgt nytt styre for filmsenteret, med følgende styremedlemmer:

Jon Andreas Steen – styreleder, valgt fra Viken fylkeskommune

Fadla Dahri – nestleder, valgt fra Oslo kommune

Thea Breivik – styremedlem, valgt fra Viken fylkeskommune

Håkon Lund Sørensen – styremedlem, valgt fra Oslo kommune

Ingvil Giske – styremedlem, valgt fra Virke Produsentforeningen

Jostein Oksavik – styremedlem, valgt fra Norsk filmforbund

Gunhild Enger – styremedlem, valgt fra Norske filmregissører

 

Viken filmsenter har sommerstengt i juli. Vi her på senteret håper alle får en strålende sommer, holder passe avstand og er friske – og så sees og høres vi i august. Takk for et krevende og intenst halvår!

Ånund Austenå

Daglig leder
Telefon: +47 482 07 617
E-post: aanund@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.