Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Gullstolen for beste dokumentar til Dugma – The Button

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Kortfilmfestivalen 2016 er over for denne gang og vi takker for begivenhetsrike dager med det beste innen norsk og internasjonal kortfilm og dokumentar, hyggelig samvær og gode samtaler.

Viken-regionen var godt representert på festivalen både blant filmene som ble vist og blant prisvinnerne.

GULLSTOLEN for beste norske dokumentar gikk til filmen: Dugma – The Button av Pål Salahadin Refsdal.

Vi gratulerer regissør og teamet bak denne dristige dokumentaren som Viken ga tilskudd til for første gang i mars 2013.

Dugma - the Button Gullstolen Kortfilmfestivalen 2016

 

Jurybegrunnelse:
«Gullstolen for årets beste dokumentar går til en film som på alle måter utmerker seg som særskilt dristig, både tematisk, kunstnerisk og gjennomføringsmessig. Med fare for eget liv søker filmskaperen å tilføre tredimensjonalitet og innsikt i noen av de kanskje mest ufattelige menneskelige mekanismer; hvorfor noen frivillig velger å sprenge seg selv i kampen for sin overbevisning. Filmen forholder seg upartisk til stridigheter vi til stadighet blir konfrontert med i mediene. Den gir oss dermed anledning til å kjenne på egen frykt, og i mange tilfeller også fordommer, for å kunne komme frem til de konklusjoner, den forståelse og også den innsikt som er helt grunnleggende i kampen for fred. »

HEDERLIG OMTALE gikk også til Musikkvideoen Briskeby – Rookie Mistakes av Shaun Higton.

Rooky Mistakes Briskeby av Shaun Heighten

Jurybegrunnelse: 
«Den første hederlige omtalen går til en fremragende, konseptuell og actionfylt meta-musikkvideo. Ideen er imponerende gjennomført, med en cool twist. Juryen vil hedre Shaun Higtons video Briskeby – Rookie Mistakes.»

 

HEDERLIG OMTALE  går også til kortfilmen: FRYSNINGER av Marius Myrmel

 

Frysninger av Marius Myrmel
Jurybegrunnelse:
«Vinneren av juryens hederlige omtale er uredd vanskelige temaer. I et disiplinert og uttrykksfullt filmspråk, gis historien tyngden den fortjener, uten snarveier og spekulative grep. Filmen tar en uforutsigbar og rå vending, som avslører at det vante og trygge har blitt til noe destruktivt. Med et intimt kamerablikk, evner filmen å fange de sammensatte, såre følelsene i en overgrepssituasjon. Regissøren gjør det ikke enkelt for seg seg, men lykkes så godt at juryen får frysninger av å tenke på hvilke filmer han vil lage i årene fremover.»

 

NORSK FILMFORBUNDS FAGPRIS på 10 000 kroner går til personen som representerer den beste faglige innsatsen blant de norske filmene i konkurranse og vinneren var: Lydmiks på Tunnelen: Bård Farbu, Daniel Angyal.

Tunellen

Les om alle prisvinnerne her.

 

 

 

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.