Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Har du en idé til en dokumentarfilm?  – meld deg på idé-pitchekonkurranse  innen 30. april

NB! Artikkelen er flere år gammel!

I samarbeid med Nordic/Docs inviterer Sørnorsk, Østnorsk og Viken Filmsenter til pitche-konkurranse fredag 27. mai.  Pitchekonkurransen har samme form som en speed-dating hvor du presenterer ditt prosjekt/idé for representanter fra filmsentrene.

Interesserte med tilhørighet til Viken-regionen sender søknad til post@vikenfilmsenter.no innen 30. april. 

 

Bildet er tatt på Fredrikstad Kino under fjorårets pitche-konkurranse

Bildet er tatt på Fredrikstad Kino under fjorårets pitche-konkurranse

Hvordan gjennomføres pitchen?

De tre filmsentrene velger inntil fire deltakere/team hver ut fra søknadene som er kommet inn. Det er tre jurymedlemmer, én fra hvert av filmsentrene, som alle sitter separat. Hver deltaker/team presenterer sitt prosjekt for hver av de tre jurymedlemmene etter tur. Deltakerne har 10 minutter til rådighet med hvert enkelt jurymedlem. På denne tiden presenteres prosjektet uten andre tilhørerer.

Priser:

Førstepris:   Kr 30.000.-  Beløpet skal brukes til videre prosjektutvikling.
Andrepris/Runner-up:   Kr 15.000.- Beløpet skal brukes til videre prosjektutvikling


Prisutdeling/kåring av vinnere:

Vinnerne blir offentliggjort under Nordic/Docs store prisutdeling kvelden lørdag 28 mai.

Reise og opphold:
Filmsentrene gir stipend til de deltakerne som velges ut etter nærmere avtale. Alle deltakerne får gratis deltakerbevis på Nordic/Docs, med adgang alle filmvisninger, mesterklasser og arrangement. 

Formål:
Å ha en sterk presentasjon ovenfor produsenter, finanisører eller tv-selskap innenfor en kort tidsramme, er i økende grad viktig. Målsettingen med pitchekonkurransen er å finne den beste ideen til ny dokumentarfilm, og samtidig gi rom for tilbakemeldinger som styrker historien i det videre løp.

 

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.