Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Helt til topps i Annecy!

NB! Artikkelen er flere år gammel!

To animasjonsfilmer fra regionen er gått helt til topps i årets digitale utgave av den internasjonalt anerkjente franske animasjonsfilmfestivalen i Annecy.

 

My Favorite War

Regissør Ilze Burkovska Jackobsen og resten av teamet fra Bivrost Film og TV  vant den såkalte Contrechamp-prisen med den animerte dokumentaren «My Favorite War». Dokumentaren, som fikk tilskudd fra filmsenteret i 2012 og 2015, forteller historien om regissørens oppvekst i Latvia under Sovjetunionen i årene 1970-1990.

Festivalen i Annecy regnes i følge Norsk filminstitutt som verdens største og viktigste animasjonsfilmfestival. Les mer i deres pressemeldingen HER.

Nedenfor finner du traileren, og HER kan du se en YouTube video hvor Ilze forteller om produksjonen og teamet som står bak.

 

 

 Reven og Nissen

«Reven og Nissen», av regissørene Are Austnes og Yaprak Morali, vant i tillegg «Young Audience Award» under den samme prestisjetunge festivalen. Animasjonsfilmen er basert på en tekst av Astrid Lindgren og fikk tilskudd fra filmsenteret i fjor.  Nå gleder vi oss til det norske barne-og familiepublikummet kan se denne fantastiske julefortellingen fra Qvisten Animation.

Her er en smakebit mens vi venter:

 

Vi håper filmene når et stort publikum, nasjonalt og internasjonalt, og gratulerer alle involverte i prosjektene!

HER kan du se alle prisvinnerne i Annecy.

Linda Lothe

Ansvarlig kommunikasjon og bransjehevende tiltak
Telefon: +47 900 52 271
E-post: linda@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.