Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Høyt kunstnerisk nivå på fordypningsstipendene

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Filmsenteret mottok hele 110 søknader om fordypningsstipend til fristen 31. oktober. 11 prosjekter er nå innvilget stipend på til sammen 548 050 kroner.

 

Illustrasjon: fra prosjektet «RUI» av Hege Bø.

Fordypningsstipendet skal gi utøverne det nødvendige pusterommet mange har behov for i det kreative og kunstneriske arbeidet. Søknadene som er valgt ut varierer både i genre, teknikk, hvor langt de er kommet, kjønn, geografi og mangfold. Det er viktig for Viken filmsenter å fortsatt holde fokus på den sårbare prosessen på vei til ferdig film, og vi gleder oss derfor over årets mottakere av fordypningsstipend.

Gjennomgangen og prioriteringen av søknadene er gjort av film- og spillkonsulent i Viken filmsenter, Jan Dalchow, og regissør og styremedlem i Viken filmsenter, Gunhild Enger. De har gjort seg følgende refleksjoner rundt søknadene:

«I bunken av søknader ser vi et særdeles høyt kunstnerisk nivå. Vi legger merke til at flere etablerte navn nå søker seg til ordningen og at prosjektene blir bedre og bedre. Det er også interessant å se hvordan en dystopisk global klimautvikling, kvinnelige hovedkarakterer og et generelt større mangfold er gjennomgående i denne runden. Vi ser også flere sterke kreative produsentsøknader, som bekrefter hvor viktig det er å kunne støtte ulike ledd og perspektiver i en filmproduksjon.»

 

Disse filmskaperne har mottatt tilbud om fordypningsstipend:

 

 • Mats Grorud, animasjonsprosjekt, tildeles kr. 50.000,-
 • Anna Ulrikke Andersen, essayfilmprosjekt, tildeles kr. 50.000,-
 • Armita Keyani, fiksjonsprosjekt, tildeles kr. 50.000,-
 • Guro Bruusgaard, fiksjonsprosjekt, tildeles kr. 50.000,-
 • Racha Larsen, produsentfordypning, tildeles kr. 50.000,-
 • Alexander Turpin, fiksjonsprosjekt, tildeles kr. 50.000,-
 • Farid Dino Omer, fiksjonsprosjekt, tildeles kr. 48.050,-
 • Jo Lyngklip Kyhlensø, dokumentarprosjekt, tildeles kr. 50.000,
 • Sarah Winge-Sørensen, produsentfordypning, tildeles kr. 50.000,-
 • André Chocron, fiksjonsprosjekt, tildeles kr. 50.000,-
 • Hege Bø, animasjonsprosjekt, tildeles kr. 50.000,-

 

Hege Bø, animatør, regissør og illustratør med over 20 års erfaring innen formidling til barn og unge, er en av de som mottar stipend til sitt prosjekt RUI i denne tildelingsrunden. Bø har kontor og atelièr i gamle Sagene fabrikker på Tofte i Hurum. Vi spurte henne hva hun ønsket å gjøre for stipendet.

-Jeg vil bruke stipendet på å utforske design og digitale teknikker som kan forankre min visuelle retning. Jeg ønsker å teste ut animasjoner og uttrykk som både drar 1800-tallets pre-cinematiske leketøy/fremvisere opp til nåtidens GIF-er, men også teste ut hva som oppstår i kryssningspunktene mellom historikk, innhold og teknikker.

Vi ønsker Hege Bø og de andre mottakerne av fordypningsstipend i denne tildelingsrunden lykke til med arbeidet fremover, og gleder oss til å følge med på prosjektene deres!

 

Publisert 19. desember 2018

Linda Lothe

Ansvarlig kommunikasjon og bransjehevende tiltak
Telefon: +47 900 52 271
E-post: linda@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.