Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

I sommer ruller Filmbussen i Buskerud

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Filmbussen bilde til nettFilmbussen retter seg mot de mellom 12-17 år. Er du interessert i å lage film så ta kontakt nå!  Filmbussen i Buskerud er et samarbeid mellom Viken Filmsenter, Buskerud Fylkeskommune og deltakerkommunene.

Turnérute

Drammen 27. og 28. juni. Send søknad innen 10 juni til Bodil.Juul@drmk.no 

Hokksund 5. og 6. august. Send søknad innen 20 juni til Jon.wold@ovre-eiker.kommune.no

Hønefoss/Vik 12. og 13. august. Send søknad innen 20 juni til Marja.Lyngra.Hogas@ringerike.kommune.no 

Kongsberg 15. og 16. august. Send søknad innen 20 juni til Annette.Haugen@kongsberg.kommune.no

HVA ER FILMBUSSEN?

Filmbussen i Buskerud har med seg instruktører og filmutstyr. Filmbussen kommer dit du bor og holder kurs i 2 dager. Meld deg på hvis du har lyst til å lære å lage film eller har en god historie du vil fortelle.

Hvem kan være med på Filmbussen? Filmbussen er for ungdom fra 12 -17 år  som vil lage film. Det har ingen ting å si om du er en erfaren filmskaper eller nybegynner –  Filmbussen har noe for alle nivåer.

Hvordan melder jeg meg på? ?For å melde deg på Filmbussen sender du en e-post til kulturkontakten i din kommune. Se ovenfor for e-postadresser!

Hva koster det å være med på Filmbussen?
Filmbussen er gratis å være med på.

Hva gjør vi på Filmbussen? ?Vi lager film sammen i 2 dager. Vi kommer opp med en idé, tegner bildemanus og gjennomfører opptak. Etter opptak redigeres filmen, og til slutt er det felles visning av alle filmene. Hver gruppe har med seg en instruktør, som hjelper til, kommer med innspill og veileder deltakerne trygt gjennom til de har en ferdig film.

Hva slags utstyr bruker vi på Filmbussen?
Vi har med oss utstyr som holder høy standard og er lett å lære å bruke. Vi redigerer på Mac med programvaren Final Cut, som er forholdsvis enkel å bruke, og noe du garantert vil møte igjen senere dersom du skulle ønske å jobbe mer innen film.

Hva skal jeg ha med meg på Filmbussen? ?

Du trenger egentlig ikke å ha med deg noen ting, men det kan være fint om du tenker litt på hva som kan være en fin, morsom eller spennende ting å lage film om. Kanskje noen andre på gruppa har en god idé som kan kombineres med din idé, og dermed gjøre det endelige resultatet enda bedre? Du trenger ikke å ta med deg matpakke ettersom det blir servert lunsj i løpet av kursdagene.

Hvem står bak Filmbussen? Kommunene Drammen, Kongsberg, Øvre Eiker, Hole, Ringerike, Buskerud Fylkeskommune og Viken Filmsenter.

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.