Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Inspirasjonsdag for dokumentarister 10. november

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Hvordan nå ut til publikum, hvordan bringe inn nye publikumsgrupper, hvordan få innflytelse og ikke minst hvordan endre verden med filmen din?

Viken Filmsenter inviterer dokumentarister i regionen til en workshop med fokus på Outreach og Impact.

Hvorfor lære seg begrepene outreach og impact når du har det travelt med å lage selve filmen? Nefise Øzkal Lorentzen og Eirin Gjørv kommer for å dele egne erfaringer med outreach og impact. De vil gå igjennom noe teori og enkelte case-studies. I tillegg setter vi av tid til at noen av deltakerne kan jobbe med sine prosjekter.

Sirin Eide er fasilitator

 

Nefise Oskal Lorentzen produsent

Nefise Özkal Lorentzen

Nefise Özkal Lorentzen er en tyrkisk-norsk forfatter, filmskaper og produsent bosatt i Nesodden. Hun har laget flere dokumentarfilmer om mange kontroversielle temaer og utgitt flere bøker – både fiksjon og faglitteratur. Gjennom sitt arbeid ønsker hun å gjøre ufortalte historier mer synlige. Hennes unike dokumentar trilogi om kjønn og  progressive Islam ble vist på mer enn 100 filmfestivaler og mottok mange priser. Hun har startet et nytt outreach konsept  som heter #gendereducator workshop. Kvinnelige advokater på Women’s Human Rights Training Institute fra Bulgaria, Russland, Tyrkia og Usa eller aktivister i Indonesia bruker hennes filmer og workshop for å skape bevissthet om kjønn.

 

 

 

Eirin Gjørv produsent Sant og UsantEirin Gjørv

Eirin Gjørv bor på Nesodden og er utdannet regissør fra Den norske filmskolen. Siden 2013 har hun også vært en del av produsentteamet i Sant & Usant. Der har hun produsert Cricketing The Streets of Oslo (2015) og Fra barn til borger (2016), i tillegg til å jobbe med prosjekter i utvikling og co-produksjoner, og holdt et fokus på impact og outreach.  Eirin har tidligere regissert 10 korte dokumentarfilmer og TV såpe, hun har ledet Stipendkomiteen for filmkunstnere i 5 år, og har vært med å utvikle ”Veier ut av Viken” sammen Sirin Eide.

 

 

 

 

 

Hvor : FILMPARKEN PÅ JAR,  Wedel Jarlsbergsvei 36
Når:  TORSDAG 10. november fra kl. 11 – 17

Det serveres lunsj, maks antall deltakere 20 personer

Påmelding innen søndag 6. november

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.