Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Ja til en åpnere verden!

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Vi håper og tror vi nå ser slutten på en pandemi. Det trenger vi!

 

Vi har lagt bak oss en vinter som har vært lang og vi er på vei inn i en sommer som kan bli en kjærkommen hvilepause. Etter sommeren skal vi igjen møtes til et åpnere samfunn og en åpnere verden. Vi sier ja takk til det!

En åpnere verden er også en verden hvor mange spørsmål melder seg. Ett av dem er hva pandemien gjør og har gjort med oss. Har vi mistet mange dyktige folk og selskaper underveis? Har mange måttet gi opp etter en tøff nedstengning med store begrensninger? Dette vil vi gradvis oppdage – og forstå bedre – utover høsten og året som kommer. Vi vil følge med på arbeidet igangsatt av Kulturdepartementet for gjenåpning av kultursektoren, og bidra der vi kan.

En åpnere verden innebærer også at endringer vi allerede kjenner til er blitt forsterket gjennom pandemien. Globalisering og digitalisering forandrer seervaner og vilkår for finansiering og produksjon. Det må vi som forvalter midler til tilskudd og tiltak forholde oss aktivt til; for det er midler som tilhører dere der ute. Hva betyr en åpnere verden – på godt og vondt – for offentlig finansiering? Nostradamusrapporten fra Gøteborg filmfestival i vinter oppsummerte det enkelt slik: «Public film funding structures must respond to changes in production and distribution.»

Spørsmål som dette – og mer til – får vi en mulighet til å se nøyere på etter sommeren. Da skal vi delta i en gjennomgang av arbeidsdelingen mellom Norsk filminstitutt og de regionale sentre og fond. Det vil gi oss mange viktige perspektiver på arbeidet videre. Dette skal vi gjøre i så nær dialog som mulig med dere der ute – som skal skape det viktige innholdet!

Vi ønsker dere alle en god sommer – og håper den blir åpen og fin for oss alle.

Vi er tilgjengelige igjen fra og med mandag 9. august.

Ånund Austenå

Daglig leder
Telefon: +47 482 07 617
E-post: aanund@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.