Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Kjære alle dere som følger oss!

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Vi runder av et år som har blitt veldig annerledes enn hva vi forestilte oss ved begynnelsen av året. Alle har måttet tilpasse seg; noen har vært hardt rammet, andre mindre. Men alle har måttet venne seg til nye omgangsformer, restriksjoner og uventede utfordringer. Og vi tror alle savner mer av det å være nær hverandre.

 

Det har likevel vært positivt at vi har måttet finne andre måter å arrangere og kommunisere seminarer og fagsamlinger på. Vi har registrert at mange har deltatt på våre digitale arrangementer. Vi er også glade for alle som laget og delte filmer om sine «Stillstander» i løpet av våren og sommeren. Bidragene kan dere stadig se her på våre nettsider!

I løpet av året har vi prioritert å øke andelen av tilskudd så mye som vi har hatt mulighet til, og vi har også fått tilført ekstra midler fra Kulturdepartementet og Oslo kommune. Vi håper det har bidratt til at aktiviteten for mange kan holdes oppe. Vi vet samtidig at det er en krevende tid; spesielt på vårt felt med mange små selskaper og frilansere.

Vi er for egen del veldig fornøyde med å ha fått på plass den nye søknadsportalen, og vi mener selv vi har fått til en enklere og raskere behandling av søknadene. Det er viktig for oss at det skal være så kort vei som mulig fra dere søker bidrag til prosjektene deres, til dere får svar fra oss og kan gå videre.

Det har vært et stigende fokus på spill, med en ny dataspillstrategi og forskrift. Vi synes det er veldig spennende å følge utviklingen videre der skilleveggene mellom film- og spillverdenen åpner seg. For vår del overtar vi arrangementsansvaret for Spillkonventet, og vi håper og tror dette er på plass igjen som en attraktiv møteplass i 2021.

Viken filmsenter har nå 2 eiere ­– Viken fylkeskommune og Oslo kommune. Vestfold, som var en av eierne i oppstarten av senteret, ble fra sommeren av sammen med Telemark endel av Sørnorsk filmsenter. Vi takker for følget og samarbeidet – og vil savne alle dere hyggelige og dyktige folk vi har blitt kjent med underveis.

Vi er optimistiske – og spente – på hva 2021 vil bringe oss. Vi ønsker oss et år der vi kan komme tilbake til en mer kjent hverdag. Samtidig har vi lært og tenkt mye nytt i 2020 som vi også skal ta med oss. Akkurat nå tror jeg de fleste er klare for en pause.

 

Vi i ønsker alle en god og fredelig juleferie. Med tid og mulighet til å være sammen med de som er viktige for dere.

Ånund Austenå

Daglig leder
Telefon: +47 482 07 617
E-post: aanund@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.