Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

KOLLISJON setter fokus på MUSIKKVIDEO!

NB! Artikkelen er flere år gammel!

21. september starter Kollisjon-prosjektet for alvor, med en kruttpakke av et faglig program på Røverstaden i Oslo.

De neste månedene rulles det ut foredrag, workshops, pitchekonkurranse med blanke kroner i premiepotten og en masterclass rettet mot en bransje som egentlig ikke finnes –  eller finnes det en ”musikkvideobransje”? Beviset på at det lages gode musikkvideoer fikk vi i hvert fall se med Kollisjonprisen 2018, med over 170 påmeldinger og et gjennom-taket-høyt nivå på de nominerte som ble vist på Oslo Pix – festivalen.

Vi vet det produseres, vi vet at nivået er høyt,  og vi vet det er interesse rundt musikkvideo nå. Derfor samler vi film- og musikkbransjen til Kollisjon, og treffpunktet er musikkvideo!

 

Dette er Kollisjon:

Høstens to samlinger blir i Oslo og i Drammen.

Oslo, 21. sept, Kollisjon Treffpunkt

– en inspirasjonsdag hvor film- og musikkmiljøet på Østlandet braker sammen. Her skal musikkvideoens framtid, utfordringer og muligheter diskuteres.

Hit kommer blant annet David Knight(Promonews/ UK Music Video Awards), som gir deg bakteppet og historien om musikkvideo, mens Chiara Michieletto(Musically, UK) spår hvordan framtiden vil se ut basert på hva som rører seg på sosiale medier. Og, vi får høre fra regissør Trond Kvig Andreassenog artist Sondre Justadsom laget ”Norges største kjærlighetsvideo”, basert på publikums innsendte videosnutter.

Du kan også melde deg på  workshops – om du er musiker og vil lære hvordan du kan lage med musikkvideo med ”Små budsjetter, store ambisjoner”, eller du er filmskaper og vil ha input på ”Hvordan vinne musikkvideopitchen” eller du representerer et label eller management og vil lære om ”Youtube and online video best practise”.

 

Drammen, 30.nov, Kollisjon Pitcheforum

– Pitchekonkurranse med innspillingsstøtte fra Viken Filmsenter og Østnorsk Filmsenter i premiepotten. Det blir også debatter og innlegg om andre finansieringsmuligheter til musikkvideo. Mer informasjon kommer!

I tillegg er det to samlinger under planleggingen på vårhalvåret: Det blir Masterclass på Lillehammer 18. januar, og på By:larm i mars vil Kollisjon sette musikkvideo på agendaen.

Få oppdateringer og følg prosjektet på:

Kollisjon prosjektets hjemmeside
Facebook
Instagram

 

Kollisjon er et prosjekt initiert av MØST-Musikknettverk Østlandet, Viken Filmsenter, Østnorsk filmsenter og Østafjelske kompetansesenter for musikk.

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.