Logo – Viken Filmsenter

Informasjon om koronasituasjonen!Løpende informasjon om koronasituasjonen

 

Vi må alle ta vare på hverandre i den situasjonen vi står i. Når vi samtidig må holde avstand til hverandre og arbeide hver for oss merkes det hvor viktig det som samler oss er. Film og spill gir oss fortellinger og opplevelser vi trenger – og deler. Nå, og ikke minst i den tiden som kommer.

Vår bransje som skal skape dette er sårbar, og situasjonen  vi står i gir store utfordringer for mange. Derfor trenger vi tilbakemeldinger fra dere:

 

Hvordan påvirker koronasituasjonen bransjen? 

Koronasituasjonen og tiltakene som settes inn skaper store utfordringer for mange. Samtidig endrer situasjonen seg fra dag til dag og det er vanskelig å forutsi hva som blir endelige konsekvenser, og når vi kan se disse. For å få sammenlignbare data, og en nasjonal oversikt, over effekten på vår bransje har vi laget en spørreundersøkelse etter samme mal som Vestnorsk filmsenter.

Delta i spørreundersøkelsen her! 

 

Hvordan forholder filmsenteret seg til koronasituasjonen? 

Basert på anbefalinger fra offentlige helsemyndigheter er planlagte samlinger frem til påske avlyst. På grunn av den usikre situasjonen avventer vi også med å lyse ut nye kurs og program.

Ansatte i filmsenteret vil jobbe hjemmefra og gjennomføre møter digitalt i den grad det er mulig for å bidra til å begrense og forebygge smitte.

Tilskuddsmottakere kan etter egne vurderinger avlyse og utsette arrangementer og opptak i tråd med anbefalingene gitt av helsemyndighetene.

På lik linje med Norsk filminstitutt kommer ikke filmsenteret til å kreve tilbake midler som er brukt på planlegging av arrangementer, produksjoner eller prosjekter som ikke kan gjennomføres som en følge av koronoaviruset. Viken filmsenter kommer heller ikke til å kreve tilbake midler som er brukt på forberedelser til deltagelse på arrangement som avlyses som en følge av koronaviruset.

Koronaviruset får konsekvenser for gjennomføringen av arrangementer filmsenteret selv har planlagt, og tiltak vi har støttet via f. eks ordningen filmkulturelle tiltak og tiltak for barn og unge. Oppdragstakere ved arrangementer som avlyses vil få utbetalt honorar i henhold til inngåtte avtaler.

Dersom du har mottatt tilskudd fra filmsenteret, og er berørt av koronasituasjonen, må du ta kontakt med saksbehandleren din gjennom søknadsportalen. Vi har allerede rutiner rundt utsettelse av frister og vil selvfølgelig være lempelige med dette.

 

Reisetilskudd

Arrangementer man søker om reisetilskudd til fremover kan bli avlyst på kort varsel pga. smittefare. Inntil situasjonen blir mer avklart og annen informasjon gis, gjør vi oppmerksom på at utlegg for reiser fremover, som informert om 11. mars, gjøres på eget ansvar. Filmsenteret dekker ikke tapte kostnader ved reiser som ikke er gjennomført.

Ellers er dette spesielle dager for oss alle og det er trist å se at mange arrangementer som det er jobbet hardt for å utvikle nå avlyses. Men, noen gjenoppstår også digitalt som feks Amandusfestivalen og CPH:DOX.

 

Viktig informasjon fra andre relevante aktører finner du her:

Filmforbundet – Oppdatering om koronaviruset og arbeidsrettslige spørsmål
Norske filmregissører
Fritt Ord – 40 milioner ekstra til prosjekter
NFI – Om avlysninger og utsettelser av arrangementer, produksjoner eller prosjekter
Regjeringen– Kompensasjonsordning til kultur, frivillighet og idrett

 

Men viktigst av alt, ta vare på hverandre og hold avstand i tiden fremover!

 

Med vennlig hilsen alle oss i Viken filmsenter.

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.