Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Kortfilmfestivalen – digital!

NB! Artikkelen er flere år gammel!

For samme pris som en kinotur kan du nå binge kortfilmer fra inn- og utland og delta på live-eventer fem dager til ende. Årets festival gjennomføres digitalt fra onsdag 10. juni til søndag 14. juni. Festivalpass kan nå kjøpes for kun 200 kroner.

 

Alle filmer og programmer blir tilgjengelig for visning fra onsdag 10. juni kl. 12.00 til søndag 14. juni kl. 23.59. En rekke arrangementer sendes direkte, men opptak vil bli gjort tilgjengelig i etterkant. Årets program er spekket med gode filmer, mange av dem laget av filmskapere fra vår region. I år samarbeider vi med Kortfilmfestivalen om to sideprogrammer med tilhørende panelsamtaler.

 

Panelsamtale: Ulike blikk – LIVE 
Onsdag 10. juni, 13:15 – 14.15

 

Programmet Ulike blikk består av de seks kortfilmene; Revir, Ulike Blikk, Our Monsters, Søppel, Vilkår og Min søsters seng.

 

Kortfilmfestivalen, Mediefabrikken, Oslo16 og Viken filmsenter inviterer til en panelsamtale om prosjektet «Ulike blikk» og kortfilmprogrammet dette resulterte i.

Programmet inkluderte unge regissører med ulike bakgrunner, som ønsket å fortelle om karakterer og miljøer vi sjelden får se på lerretet. Fire endagssamlinger med skriveøvelser, visuelle øvelser, samtaler og improvisasjon, samt produksjoner gjennomført på inntil to opptaksdager, har så langt ledet til seks kortfilmer.

Moderator for panelsamtalen er Hanna Wozene Kvam.

 

Panelsamtale: Kreativitet i koronaens tid – LIVE
O
nsdag 10. juni, 12:00 -13:00

 

Bildene er fra de tre kortfilmene som vant filmsenterets Stllstandskonkurranse: Innesperra, Lyden av dugnad og Youthful Dreams

 

Viruspandemien våren 2020 skapte krise i film- og kulturbransjen, men inspirerte også norske filmskapere til å dokumentere den rare tiden vi lever i.

Kortfilmfestivalen har satt sammen et panel av eksperter og filmskapere for å se nærmere på «koronakunsten» og arbeidsprosessene bak. Er det sant at kriser utløser kreativitet? Og kan den lære oss noe på lengre sikt enn annen filmkunst kan?

Panelet består av:  Sirin Eide; ansvarlig for bransjehevende tiltak i Viken filmsenter og psykolog Jan-Ole Hesselberg, m.fl.

Både Nordnorsk filmsenter og Viken filmsenter utlyste kortfilmkonkurranser, og i programmet «Kreativitet i koronaens tid»  vises et utvalg av de mange og varierte filmene som har kommet inn.

 

Høy regional deltakelse på Kortfilmfestivalen 2020

 

Bildene er fra de tre filmene Catch 22, Livet går videre og Greetings from Myanmar

 

Blant filmene som er tatt ut til Kortfilmfestivalens konkurranseprogram norsk kortfilm finner vi åtte filmer produsert med tilskudd fra Viken filmsenter og seks filmer støttet av Viken UNG i samarbeid med  Mediefabrikken. Vi er glade for å ha kunnet bidra til tilsammen 11 av de 42 kortfilmene i årets kortfilmprogram. I tillegg vises Teltet av Rebecca Figenschau i det europeiske programmet.

Tre kortdokumentarer og to musikkvideoer er også tatt ut til festivalens konkurranseprogram.

Filmsenteret har bidratt til følgende filmer i konkurranseprogrammet:

 

Norsk kort

Cramps?(Regi: Thea Hvistendahl)
Hva er en kvinne??(Regi: Marin Håskjold)
Hysj!?(Regi: Nini Kjeldner)
Kuksvanen?(Regi: Jenny Heradstveit)
Livet går videre?(Regi: Henry K. Norvalls)
Nattrikken?(Regi: Eirik Tveiten)
Vi burde ha vært på film?(Regi: Christopher Pahle)
Festivalen?(Regi: Magnus Lysbakken)
I det små?(Regi: Håkon Anton Olavsen)
Silence?(Regi: Brwa Vahabpour)
Det vi frykter (Regi: Lilja Ingolfsdottir)

Norsk kort dokumentar

Greetings from Myanmar?(Regi: Sunniva Sundby, Andreas J. Riiser)
Hos Abu Jamal?(Regi: Siri Nerbø)
Leif, en film om Simen (Regi: Simen Braathen)

Musikkvideo:

L.U:N.A: ASP?(Regi: Håvard Sandvik)
Catch 22 (Regi: Haakon Mathisen)

 

Vi gratulerer alle filmskapere, og deres team, og ønsker festivalen lykke til med gjennomføringen!

 

Se hele programmet og delta på årets festival her.

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.