Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

– Manusmøter på nett gjorde alle mer skjerpa

NB! Artikkelen er flere år gammel!

I juni startet vi en nettbasert skrivegruppe for lange formater. Helena Nielsen har veiledet deltakerne (Sigbjørn Holte, Eirik Tveiten og Caroline Arnesen) dette halvåret.

 

– Jeg synes vi har skapt en bra tilbakemeldingskultur der alle på gruppa har vært flinke til å lese hverandres tekster uten å si hvordan noe skulle være, men heller fokusert på hva de opplevde, forteller Helena.

 

Siste samling ble gjennomført på zoom i begynnelsen av desember.

Alle deltakerne har jobbet med spillefilm-manus og lest hverandres prosjekter underveis. Fokus har ligget på hva deltakerne har ønsket å fortelle, og mindre på forslag til dramaturgiske løsninger. I følge veilederen har størrelsen på gruppa fungert bra og det vært gøy å følge prosjektenes utvikling.

– Det å ha manusmøter på nett gjorde at alle ble mer skjerpa. Vi ble flinke til holde en stram struktur på møtene og jeg tror det gjorde arbeidet mer fokusert. Det førte også til at fokus ble flyttet vekk fra hvem vi er og over til hva vi vil fortelle. Likevel var det en styrke å møtes underveis for å føle litt på hverandre, ettersom alt det som ikke blir sagt er vanskeligere å få øye på under nettmøter, legger hun til.

Helena mener det er bra at det arrangeres manusgrupper hvor man kan delta uten produsent og hvor deltakerne er fristilt fra prestasjon og tilpasning. Når det er tillatt å feile, og ikke er noen konkurranse mellom deltakerne, gir det en unik mulighet til å gå dypere ned i stoffet.

 

Ja takk, begge deler

 

I høst da koronareglene var mindre strenge ble det arrangert en-til-en møter med Helena, og en halvdags workshop i karakterutvikling med prosjektleder Sirin Eide.

– Jeg er veldig takknemlig for å ha fått denne muligheten til å delta. Prosjektet har kommet lenger, jeg har blitt ytterligere inspirert og fått mer retning på historien, forteller Eirik.

– Det har vært «supernice» å få feedback fra Helena og de andre på gruppen og pushe seg selv mot fastsatte deadlines. Det har gitt prosjektet fart, sier Caroline.

 

Fra høstens workshop i karakterutvikling

Sigbjørn synes skrivegrupper på nett er et bra alternativ, men satte pris på de to fysiske møtene det ble lagt opp til.

– Dersom det kan gjennomføres forsvarlig foretrekker jeg alltid fysiske møter. Skrivegruppen har betydd veldig mye. Jeg har fått skikkelig nyttige tilbakemeldinger og føler jeg har kommet et godt stykke videre. Et supert tilbud fra Viken filmsenter.

Sirin Eide

Fagansvarlig bransjehevende tiltak og talentutvikling
Telefon: +47 924 41 441
E-post: sirin@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.